Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Plnený morčací rezeň

Plnený morčací rezeň

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Čas prípravy: 25 minút ◆ Čas vyprážania: 15 minút

Potrebujeme:

600 g rezňov z morčacích pŕs ◆ 80 g šunky ◆ 80 g plátkového syra typu eidam ◆ 200 g marhuľového kompótu ◆ 6 PL čerešňového kompótu ◆ olej na vyprážanie ◆ soľ
CESTÍČKO:◆ 4 vajcia ◆ 100 ml mlieka ◆ 100 ml bieleho vína ◆ 120 g hladkej múky ◆ 1 PL nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

Rezne umyjeme, osušíme a naklepeme. Každý kus osolíme, položíme naň plátok šunky, plátok syra, polovicu zaváranej marhule a jednu vykôstkovanú čerešňu. Rezeň preložíme a okraje spojíme špáradlami.

Cestíčko pripravíme z vajec rozšľahaných v mlieku, z vína, múky, petržlenovej vňate a zo štipky soli.

Rezne namočíme do cestíčka a vypražíme na rozpálenom oleji. Podávame s ryžou a so zeleninovým šalátom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS