Plnený sendvič
23. 2. 2007, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:28)

Zdroj: Archív
Čas prípravy: 40 minút, 8 porcií
Potrebujeme: 1 sendvič, 130 g rastlinného masla, 100 g šunky, 100 g údeného mäsa, 100 g tvrdého syra, 2 vajcia uvarené na tvrdo, 2 kyslé sterilizované uhorky, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 1 cibuľa, 3 lyžičky sardelovej pasty, 2 lyžičky dijonskej horčice, soľ
Postup:
1. Konce sendviča odrežeme, striedku vyberieme a časť si necháme na prípadné zahustenie plnky. Maslo ochutíme sardelovou pastou a horčicou. Dobre vymiešame, pridáme posekané vajcia, cibuľu, na kocky pokrájanú šunku a údené mäso. Syr nastrúhame nahrubo, uhorky a papriky na malé kúsky. Všetko spolu zmiešame a dochutíme soľou podľa potreby. Ak je plnka riedka, môžeme pridať striedku zo sendviča.
2. Sendvič postavíme na výšku a naplníme plnkou, ktorú dobre pritláčame smerom nadol.
3. Naplnený sendvič dáme stuhnúť do chladničky. Podávame ho nakrájaný na plátky a ozdobený ľubovoľnou zeleninou.
NÁŠ TIP: Ak nemáte sendvič, môžete naplniť aj bagetu.