Reklama

Plnený sendvič

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 40 minút,  8 porcií

Potrebujeme: 1 sendvič, 130 g rastlinného masla, 100 g šunky, 100 g údeného mäsa, 100 g tvrdého syra, 2 vajcia uvarené na tvrdo, 2 kyslé sterilizované uhorky, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 1 cibuľa, 3 lyžičky sardelovej pasty, 2 lyžičky dijonskej horčice, soľ

Postup:

1. Konce sendviča odrežeme, striedku vyberieme a časť si necháme na prípadné zahustenie plnky. Maslo ochutíme sardelovou pastou a horčicou. Dobre vymiešame, pridáme posekané vajcia, cibuľu, na kocky pokrájanú šunku a údené mäso. Syr nastrúhame nahrubo, uhorky a papriky na malé kúsky. Všetko spolu zmiešame a dochutíme soľou podľa potreby. Ak je plnka riedka, môžeme pridať striedku zo sendviča.

2. Sendvič postavíme na výšku a naplníme plnkou, ktorú dobre pritláčame smerom nadol.

3. Naplnený sendvič dáme stuhnúť do chladničky. Podávame ho nakrájaný na plátky a ozdobený ľubovoľnou zeleninou.

NÁŠ TIP: Ak nemáte sendvič, môžete naplniť aj bagetu.