Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Plnka s cesnakom

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 60 MINÚT 100 g údeného mäsa 150 g upečeného bravčového mäsa 4 staršie rožky 4 vajcia 4 strúčiky cesnaku 50 ml mlieka majorán olejsoľ mleté čierne korenie petržlenová vňať

POSTUP: 1. Rožky nakrájame na kocky a zalejeme vlažným mliekom. Bravčové aj údené mäso nakrájame nadrobno. Z namočených rožkov vyžmýkame mlieko a v mise ich zmiešame s mäsom, žĺtkami, pretlačeným cesnakom a majoránom. 2. Do zmesi pridáme tuhý sneh z bielkov a nasekanú petržlenovú vňať. Ohňovzdornú nádobu vytrieme maslom a naplníme ju pripravenou zmesou. Pečieme pri teplote 180 °C asi 40 minút.

Vyberáme pre vás niečo PLUS