Plnka do palaciniek s mletým mäsom
23. 4. 2013, 14:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)

Zdroj: Život
Chcete vyskúšať niečo nové a netradičné? Upečte si palacinky a naplňte ich mletým mäsom!
Potrebujeme: 100 g šalotiek, 200 g šampiňónov, 250 g zelených paprík, 100 g sušených paradajok naložených v oleji, 4 PL oleja, 400 g teľacieho mletého mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 1 ČL štipľavej mletej papriky, 2 PL kyslej smotany, 3 stonky petržlenovej vňate, 50 g strúhaného parmezánu
Postup:
1. Šalotky ošúpeme a nasekáme nadrobno. Šampiňóny očistíme a rozštvrtíme. Papriky rozštvrtíme, vyberieme jadrovníky a biele žilky a dužinu nakrájame na kocky. Sušené paradajky necháme odkvapkať a tiež nakrájame na väčšie kúsky.
2. Na panvici zohrejeme olej, opečieme na ňom mäso, pridáme šalotky, šampiňóny, papriky, paradajky a opekáme, pokiaľ sa nevyparí tekutina. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a mletou paprikou.
3. Primiešame kyslú smotanu, ešte raz necháme prevrieť a ochutíme sekanou petržlenovou vňaťou.