Reklama

Pochutnajte si na mangu: Ako zistiť, že je zrelé? Pomôžu vám tieto triky!

Reklama

Niekoľkokrát sa mi stalo, že som si kúpila mango, ale po rozkrojení som mala pocit, že ešte nie je zrelé.

Ako sa toho vyvarovať?

Margaréta z Liptovského Mikuláša

Radí Ivan Štefánek, redaktor:

Tým, že sa exotické plody k nám dovážajú z veľkej diaľky, oberajú sa nedozreté a takéto ovocie sa neraz dostane aj na pulty predajní. Pri kúpe manga vždy treba zapojiť viacero zmyslov.

Šupa plodov by mala byť minimálne do polovice vyfarbená (obvykle dočervena až bordova). Pri stlačení by mango malo byť pevné, nie však tvrdé ako kameň.

Ak je šupa mäkká, plod je prezretý. A čo je najdôležitejšie, plod by mal príjemne voňať. Nedozreté plody nevoňajú nijako.

Ak však kúpite tvrdé a nezrelé mango, stačí ho na 2 až 3 dni vložiť do papierového vrecúška a nechať pri izbovej teplote dôjsť. Rovnako sa dá pomôcť aj avokádu.