Ak sa vám podarilo pripáliť ryžu, nemusíte hneď variť novú. Na povrch len položte pár krajcov bieleho chleba a hrniec prikryte čistou pokrievkou. Za pár minút by mal byť zápach preč a vy ju môžete pokojne naservírovať. Dajte si len pozor, nech nenaberiete aj spálenú ryžu zospodu. Asi centimeter vysokú vrstvu radšej obetujte.

So zápachom pri varení si dokážete hravo podariť, stačí použiť malý trik.
So zápachom pri varení si dokážete hravo podariť, stačí použiť malý trik.
Zdroj: SHUTTERSTOCK

V domácnosti pri varení niektoré potraviny nevoňajú príliš vábne, hoci chutia skvelo. Toto sa stáva napríklad pri varení karfiolu či brokolice. Je to preto, že obsahujú látky, ktoré sa teplom uvoľňujú a páchnu. Ide predovšetkým o kyselinu močovú a niektoré sírne zlúčeniny. A obsahujú ich aj ďalšie rastliny, ako sú kel, kapusta alebo kaleráb.

So zápachom pri varení si dokážete hravo podariť, stačí použiť malý trik.
So zápachom pri varení si dokážete hravo podariť, stačí použiť malý trik.
Zdroj: Dušan Křístek

Pokiaľ ale hodíte pri varení do hrnca krajec - alebo dva - chleba a povaríte ho s upravovanou zeleninou, zistíte, že dokáže pachy vstrebať. Po piatich minútach ho potom vyberte.

So zápachom pri varení si dokážete hravo podariť, stačí použiť malý trik.
So zápachom pri varení si dokážete hravo podariť, stačí použiť malý trik.
Zdroj: Getty Images