Reklama

Podarilo sa vám pripáliť dusenú ryžu? Nezúfajte, tento TRIK ju zachráni a nikto nič nezbadá!

So zápachom pri varení si dokážete hravo podariť, stačí použiť malý trik.

Zdroj: SHUTTERSTOCK

Reklama

Pripálenú ryžu nemusíte hneď vyhadzovať, jednoduchý trik ju zbaví nevábneho zápachu tak, že si nikto nič nevšimne.

Ak sa vám podarilo pripáliť ryžu, nemusíte hneď variť novú. Na povrch len položte pár krajcov bieleho chleba a hrniec prikryte čistou pokrievkou. Za pár minút by mal byť zápach preč a vy ju môžete pokojne naservírovať. Dajte si len pozor, nech nenaberiete aj spálenú ryžu zospodu. Asi centimeter vysokú vrstvu radšej obetujte.

Zdroj: SHUTTERSTOCK

So zápachom pri varení si dokážete hravo podariť, stačí použiť malý trik.

V domácnosti pri varení niektoré potraviny nevoňajú príliš vábne, hoci chutia skvelo. Toto sa stáva napríklad pri varení karfiolu či brokolice. Je to preto, že obsahujú látky, ktoré sa teplom uvoľňujú a páchnu. Ide predovšetkým o kyselinu močovú a niektoré sírne zlúčeniny. A obsahujú ich aj ďalšie rastliny, ako sú kel, kapusta alebo kaleráb.

Zdroj: Dušan Křístek

So zápachom pri varení si dokážete hravo podariť, stačí použiť malý trik.

Pokiaľ ale hodíte pri varení do hrnca krajec - alebo dva - chleba a povaríte ho s upravovanou zeleninou, zistíte, že dokáže pachy vstrebať. Po piatich minútach ho potom vyberte.

Zdroj: Getty Images

So zápachom pri varení si dokážete hravo podariť, stačí použiť malý trik.

 

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Autor článku

Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.