Podarilo sa vám pripáliť dusenú ryžu? Nezúfajte, tento TRIK ju zachráni a nikto nič nezbadá!
8. 1. 2020, 17:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 20:26)

Zdroj: SHUTTERSTOCK
Pripálenú ryžu nemusíte hneď vyhadzovať, jednoduchý trik ju zbaví nevábneho zápachu tak, že si nikto nič nevšimne.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Dušan Křístek

Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
Ak sa vám podarilo pripáliť ryžu, nemusíte hneď variť novú. Na povrch len položte pár krajcov bieleho chleba a hrniec prikryte čistou pokrievkou. Za pár minút by mal byť zápach preč a vy ju môžete pokojne naservírovať. Dajte si len pozor, nech nenaberiete aj spálenú ryžu zospodu. Asi centimeter vysokú vrstvu radšej obetujte.
Zdroj: SHUTTERSTOCK
So zápachom pri varení si dokážete hravo podariť, stačí použiť malý trik.
V domácnosti pri varení niektoré potraviny nevoňajú príliš vábne, hoci chutia skvelo. Toto sa stáva napríklad pri varení karfiolu či brokolice. Je to preto, že obsahujú látky, ktoré sa teplom uvoľňujú a páchnu. Ide predovšetkým o kyselinu močovú a niektoré sírne zlúčeniny. A obsahujú ich aj ďalšie rastliny, ako sú kel, kapusta alebo kaleráb.
Zdroj: Dušan Křístek
So zápachom pri varení si dokážete hravo podariť, stačí použiť malý trik.
Pokiaľ ale hodíte pri varení do hrnca krajec - alebo dva - chleba a povaríte ho s upravovanou zeleninou, zistíte, že dokáže pachy vstrebať. Po piatich minútach ho potom vyberte.
Zdroj: Getty Images
So zápachom pri varení si dokážete hravo podariť, stačí použiť malý trik.