Špagetový koláč
6 porcií
750 g špagiet ● 350 g mozzarelly ● 170 g parmezánu● 1/2 zväzku petržlenovej vňate ● 1/2 zväzku bazalky● 600 ml pasírovaných paradajok (dochutených) ● soľ● mleté čierne korenie
Rúru predhrejeme na 190 °C a tortovú formu vytrieme trochou olivového oleja. V mise zmiešame špagety s pasírovanými paradajkami a dochutíme soľou a korením. Bylinky očistíme, opláchneme, vytrasieme z nich vodu a nasekáme nadrobno. Mozzarellu nakrájame alebo natrháme na kúsky. Špagety špirálovito nanesieme do formy v troch vrst vách, pričom na každú vrstvu položíme mozzarellu. Povrch posypeme nastrúhaným parmezánom a pečieme vo vyhriatej rúre 20 až 25 minút. Necháme 5 minút chladnúť a až potom vyberieme z formy.
Čas prípravy: 15 minút
Čas pečenia: 25 minút
Špagetový koláč
Zdroj: shutterstock