Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pohánkové fašírky so zeleninou

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

4 PORCIE; PRÍPRAVA: 60 MINÚT Fašírky: 200 g pohánky 400 ml zeleninového vývaru 200 g mrkvy 1 cibuľa 1 strúčik cesnaku 25 g sójovej (alebo klasickej hladkej) múky 1 vajce 50 g bieleho jogurtu 1/2 ČL mletej rasce soľ kajenské korenie strúhaný muškátový oriešok olej na praženie Zelenina: 500 g ružičkového kelu 2 póry 1 zväzok petržlenovej vňate 2 PL oleja 1/2 l zeleninového vývaru 2 PL citrónovej šťavy 100 g šľahačky soľ kajenské korenie

POSTUP:
1. Pohánku necháme zovrieť v zeleninovom vývare, prikryjeme a na miernom ohni povaríme domäkka. Hrniec odstavíme a prikrytú pohánku necháme pučať a chladnúť. 2. Mrkvu očistíme, umyjeme a najemno nastrúhame. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame. Všetky suroviny zmiešame s múkou, vajcom, jogurtom, rascou, so soľou, s kajenským korením, muškátovým orieškom a napučanou pohánkou. 3. Navlhčenými rukami vytvarujeme 12 fašírok a postupne ich v rozohriatom oleji pražíme z jednej strany asi 10 minút, potom ich otočíme a pražíme ešte 7 minút. V rúre pri teplote 50 °C ich udržujeme teplé. 4. Ružičkový kel a pór očistíme a umyjeme. Pór nakrájame aj so zelenou časťou na centimetrové kúsky. Petržlenovú vňať pokrájame najemno. 5. V kastróle rozohrejeme olej a opražíme na ňom kel aj pór. Prilejeme vývar, citrónovú šťavu a varíme 10 minút. Vmiešame šľahačku, prehrejeme, dochutíme soľou a kajenským korením a posypeme petržlenovou vňaťou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS