Pohánkové palacinky s čokoládou a mandľami
19. 4. 2013, 14:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)

Zdroj: Dušan Kříštek
Čas prípravy: 10 minút; 4 porcie
Potrebujeme:
CESTO: 250 ml plnotučného mlieka, 50 g hladkej múky, 50 g pohánkovej múky, 2 PL slnečnicového oleja, 30 g masla, 1 PL kryštálového cukru, 2 vajcia
PLNKA: 200 g tmavej čokolády, 100 g mandľových lupienkov, 1 ČL stuženého rastlinného tuku
Postup:
1. Vajcia vymiešame s mliekom a rozpusteným maslom. Postupne zapracujeme múku s cukrom a vymiešame hladké cesto, ktoré necháme asi 30 minút odležať.
2. Na panvici zohrejeme trochu oleja a z cesta na ňom upečieme palacinky. Z každej strany pečieme asi 1 minútu.
3. Na plnku nalámeme čokoládu, dáme ju do misy a spolu so stuženým tukom ju rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli.
4. Misu odložíme bokom, čokoládou potrieme palacinky, posypeme ich mandľovými lupienkami a zatočíme. Nakoniec palacinky ozdobíme čokoládovou polevou.
Čas odležania: 30 minút
Čas pečenia: 30 minút