Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pohánkové palacinky s čokoládou a mandľami

Pohánkové palacinky s čokoládov a mandľami

Zdroj: Dušan Kříštek

Reklama

Čas prípravy: 10 minút; 4 porcie

Potrebujeme:

CESTO: 250 ml plnotučného mlieka, 50 g hladkej múky, 50 g pohánkovej múky, 2 PL slnečnicového oleja, 30 g masla, 1 PL kryštálového cukru, 2 vajcia

PLNKA: 200 g tmavej čokolády, 100 g mandľových lupienkov, 1 ČL stuženého rastlinného tuku

Postup:

1. Vajcia vymiešame s mliekom a rozpusteným maslom. Postupne zapracujeme múku s cukrom a vymiešame hladké cesto, ktoré necháme asi 30 minút odležať.

2. Na panvici zohrejeme trochu oleja a z cesta na ňom upečieme palacinky. Z každej strany pečieme asi 1 minútu.

3. Na plnku nalámeme čokoládu, dáme ju do misy a spolu so stuženým tukom ju rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli.

4. Misu odložíme bokom, čokoládou potrieme palacinky, posypeme ich mandľovými lupienkami a zatočíme. Nakoniec palacinky ozdobíme čokoládovou polevou.

Čas odležania: 30 minút

Čas pečenia: 30 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS