Polievka z filé a paradajok
28. 12. 2010, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:55)

Zdroj: archív
Čas prípravy: 50 minút
Potrebujeme: 800 ml vývaru, 100 ml bieleho vermútu, štipka šafranu, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, 400 g rybieho filé, 250 g paradajok, olivový olej, soľ, mleté biele korenie, 1 bageta, 50 g rastlinného masla, 3 strúčiky cesnaku, 100 g syra typu eidam
Ako na to: Vývar privedieme do varu, pridáme 1 prelisovaný strúčik cesnaku, šafran, vermút a petržlenovú vňať. Filé nakrájame na kúsky, paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Na panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom kúsky ryby a paradajok, dochutíme ich soľou a korením a pridáme do vriaceho ochuteného vývaru. Polievku varíme približne 8 minút, potom ju odstavíme. Maslo rozmiešame s dvomi prelisovanými strúčikmi cesnaku a so strúhaným syrom. Nakrájanú bagetu natrieme ochuteným maslom a podávame s porciou polievky.