Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Polievka z filé a paradajok

Polievka z filé

Zdroj: archív

Reklama

Čas prípravy: 50 minút

Potrebujeme: 800 ml vývaru, 100 ml bieleho vermútu, štipka šafranu, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, 400 g rybieho filé, 250 g paradajok, olivový olej, soľ, mleté biele korenie, 1 bageta, 50 g rastlinného masla, 3 strúčiky cesnaku, 100 g syra typu eidam

Ako na to: Vývar privedieme do varu, pridáme 1 prelisovaný strúčik cesnaku, šafran, vermút a petržlenovú vňať. Filé nakrájame na kúsky, paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Na panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom kúsky ryby a paradajok, dochutíme ich soľou a korením a pridáme do vriaceho ochuteného vývaru. Polievku varíme približne 8 minút, potom ju odstavíme. Maslo rozmiešame s dvomi prelisovanými strúčikmi cesnaku a so strúhaným syrom. Nakrájanú bagetu natrieme ochuteným maslom a podávame s porciou polievky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS