Polievka z jarnej cibuľky
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
Reklama
10 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 8 kus jarná cibuľka, 2 polievková lyžica olivový olej, 1 kus cibuľa, 3 kus veľký múčny zemiak, 1.5 liter zeleninový vývar, 1 zväzok petržlenová vňať, 1 hrsť mätové lístky, soľ, mleté čierne korenie
1.
Polovicu jarných cibuliek nakrájame nahrubo. Druhú polovicu prekrojíme pozdĺžne.
2.
Na olivovom oleji opražíme nakrájané jarné cibuľky a olúpanú, nakrájanú cibuľu. Ochutíme soľou a dusíme asi 8 minút do zmäknutia.
3.
Zamiešame ošúpané a nakrájané zemiaky, prekrojené cibuľky a vývar. Privedieme do varu a varíme na miernom ohni asi 20 minút do zmäknutia zemiakov. Ochutíme soľou a korením, rozdelíme do misiek a ozdobíme mätou a petržlenom.