Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Polievka z jarnej cibuľky

Polievka z jarnej cibuľky

Zdroj: © StockFood

Reklama

10 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 8 kus jarná cibuľka, 2 polievková lyžica olivový olej, 1 kus cibuľa, 3 kus veľký múčny zemiak, 1.5 liter zeleninový vývar, 1 zväzok petržlenová vňať, 1 hrsť mätové lístky, soľ, mleté čierne korenie

1.

Polovicu jarných cibuliek nakrájame nahrubo. Druhú polovicu prekrojíme pozdĺžne.

2.

Na olivovom oleji opražíme nakrájané jarné cibuľky a olúpanú, nakrájanú cibuľu. Ochutíme soľou a dusíme asi 8 minút do zmäknutia.

3.

Zamiešame ošúpané a nakrájané zemiaky, prekrojené cibuľky a vývar. Privedieme do varu a varíme na miernom ohni asi 20 minút do zmäknutia zemiakov. Ochutíme soľou a korením, rozdelíme do misiek a ozdobíme mätou a petržlenom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS