Reklama

Polievka z kapra

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

ČAS PRÍPRAVY: 10 MINÚT; ČAS VARENIA: 8 MINÚT

NA 4 PORCIE POTREBUJEME:


280 g kapra, 1 cibuľa, 1 malý pór, 100 ml bieleho vína, 2 zemiaky, 1 téglik kyslej smotany, 2 bobkové listy, 1 ČL vegety, olej, soľ, mleté čierne korenie na špičku noža mletého, zázvoru.

POSTUP:


1. Nakrájanú cibuľu a pór podusíme na oleji. Ochutíme soľou, vegetou, bobkovým listom, korením a podlejeme vínom.


2. Pridáme kúsky kapra, nadrobno pokrájané zemiaky a zalejeme vodou. Premiešame a necháme variť 20 minút.


3. Po uvarení rybu vyberieme a vykostíme. Rybie mäso vrátime späť do polievky, pridáme smotanu, mletý zázvor a krátko povaríme.