Polievka z kapra
30. 12. 2007, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:54)

Zdroj: Archív
Reklama
ČAS PRÍPRAVY: 10 MINÚT; ČAS VARENIA: 8 MINÚT
NA 4 PORCIE POTREBUJEME:
280 g kapra, 1 cibuľa, 1 malý pór, 100 ml bieleho vína, 2 zemiaky, 1 téglik kyslej smotany, 2 bobkové listy, 1 ČL vegety, olej, soľ, mleté čierne korenie na špičku noža mletého, zázvoru.
POSTUP:
1. Nakrájanú cibuľu a pór podusíme na oleji. Ochutíme soľou, vegetou, bobkovým listom, korením a podlejeme vínom.
2. Pridáme kúsky kapra, nadrobno pokrájané zemiaky a zalejeme vodou. Premiešame a necháme variť 20 minút.
3. Po uvarení rybu vyberieme a vykostíme. Rybie mäso vrátime späť do polievky, pridáme smotanu, mletý zázvor a krátko povaríme.