Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Polievka Ľušta

Polievka Ľušta

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

10 minút, 6 porcií

Potrebujeme: 250 gram kyslá kapusta, 200 gram fazuľa, 100 gram údená slanina, 100 gram hrubá múka, 160 gram hladká múka, 300 gram zemiaky, 100 mililiter paradajkový pretlak, 4 strúčik cesnak, 1 polievková lyžica maslo, 2.5 liter voda, soľ

1.

Fazuľu namočíme deň vopred. Kyslú kapustu prepláchneme a dobre scedíme.

2.

Fazuľu, kyslú kapustu a paradajkový pretlak zmiešame vo vode a necháme variť na miernom ohni.

3.

Keď je fazuľa takmer uvarená, pridáme svetlú zápražku pripravenú z masla a hladkej múky a ešte raz spolu prevaríme.

4.

Zemiaky očistíme, najemno postrúhame a zmiešame s hrubou múkou tak, aby vzniklo hutné cesto, ktoré z lopárika sádžeme priamo do vriacej polievky.

5.

Keď sú halušky uvarené, polievku odstavíme a pridáme do nej na kocky pokrájanú údenú slaninu. Dochutíme soľou a prelisovaným cesnakom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS