Polievka z medvedieho cesnaku so smotanou
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
25 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 150 gram zemiaky, 150 gram zeler, 1 kus cibuľa, 2 polievková lyžica olivový olej, 750 mililiter zeleninový vývar, 150 gram medvedí cesnak, 100 mililiter smotana na šľahanie, 4 polievková lyžica kyslá smotana, soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava
1.
Zemiaky a zeler ošúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nasekáme najemno. Spolu so zeleninou opečieme na oleji. Zalejeme vývarom a varíme 15 minút na miernom ohni.
2.
Listy cesnaku opláchneme, očistíme, vytrasieme z nich vodu a nakrájame na jemné rezančeky. Malé množstvo odložíme bokom, ostatok dáme spolu so smotanou na šľahanie do polievky a rozmixujeme. Podľa potreby zriedime vývarom alebo zahustíme zvarením. Stiahneme z ohňa a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
3.
Naložíme do misiek, ozdobíme kopčekom smotany, listami a kvietkami medvedieho cesnaku.