Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Polievka z mletého mäsa

Polievka z mletého mäsa

Zdroj: Život

Reklama

Čas prípravy: 30 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 300 g mletého mäsa, 100 g koreň. zeleniny, 1,5 l vody, 1 cibuľa, 2 lyžice oleja, soľ, petržlenová vňať

Postup:

1. Mleté mäso zalejeme v hrnci vodou a vidličkou dôkladne roztlačíme, aby nezostalo zlepené. Osolíme a varíme 15 minút. V prípade potreby dolejeme vodou.

2. Koreňovú zeleninu pokrájame na kúsky, opražíme na oleji, pridáme k mäsu a uvaríme domäkka. Na záver pridáme nakrájanú petržlenovú vňať.

3. Podávame s čerstvým chlebom.

Náš tip

Ak chcete, aby bola polievka sýtejšia, pridajte k mäsu so zeleninou aj 50 g ryže a uvarte domäkka.

Vyberáme pre vás niečo PLUS