Polievka z mletého mäsa
13. 3. 2010, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Život
Reklama
Čas prípravy: 30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 300 g mletého mäsa, 100 g koreň. zeleniny, 1,5 l vody, 1 cibuľa, 2 lyžice oleja, soľ, petržlenová vňať
Postup:
1. Mleté mäso zalejeme v hrnci vodou a vidličkou dôkladne roztlačíme, aby nezostalo zlepené. Osolíme a varíme 15 minút. V prípade potreby dolejeme vodou.
2. Koreňovú zeleninu pokrájame na kúsky, opražíme na oleji, pridáme k mäsu a uvaríme domäkka. Na záver pridáme nakrájanú petržlenovú vňať.
3. Podávame s čerstvým chlebom.
Náš tip
Ak chcete, aby bola polievka sýtejšia, pridajte k mäsu so zeleninou aj 50 g ryže a uvarte domäkka.