Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Polievka s ružičkovým kelom

Polievka s ružičkovým kelom

Zdroj: iStock

Reklama

10 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 500 gram ružičkový kel, 2 kus mrkva, 1 kus petržlen, 2 kus zemiak, 3 polievková lyžica ovsené vločky, 1 čajová lyžička rasca, soľ, petržlenová vňať, vegeta

1. Mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme a nakrájame. Ružičkový kel očistíme od vrchných lístkov a odrežeme končeky.

2. Do vriacej osolenej vody pridáme najprv tvrdú zeleninu (mrkvu, petržlen, zemiaky) a rascu, necháme povariť 15 minút, potom pridáme ružičkový kel a varíme 5 minút. Na zachovanie vitamínov ružičkový kel nevaríme veľmi dlho, stačí pár minút.

3. Pred dovarením pridáme umyté ovsené vločky, tým polievku zahustíme. Odstavíme, ochutíme sekanou petržlenovou vňaťou a vegetou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS