Poľovnícky rezeň so šampiňónmi a s paprikou
19. 5. 2013, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:42)

Zdroj: Isifa
Čas prípravy: 20 minút, 4 porcie
Potrebujeme:
8 bravčových rezňov, každý po 80 g, 2 papriky (červená a zelená), 250 g šampiňónov, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL rastlinného oleja, 1 PL hladkej múky, 100 ml suchého bieleho vína, 150 ml mäsového vývaru, 75 ml smotany na varenie, mletá sladká paprika
Postup:
1. Rezne opláchneme a osušíme papierovou utierkou. Podľa potreby ich vyklepeme. Papriky umyjeme, rozpolíme, očistíme a vyrežeme biele žilky. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu ošúpeme a nasekáme nadrobno. Rezne osolíme a okoreníme, z oboch strán opečieme na oleji dohneda. Mäso preložíme na tanier a vo výpeku opečieme cibuľu. Pridáme šampiňóny a 1 až 2 minúty opekáme. Primiešame papriku nakrájanú na plátky a poprášime múkou. Zalejeme vínom a vývarom. Varíme asi 3 minúty.
2. Nakoniec prilejeme smotanu a podľa potreby rozriedime vývarom alebo necháme varením zredukovať. Ochutíme soľou, korením, mletou paprikou a vložíme rezne. Necháme 3 až 4 minúty odležať a podávame.
Čas varenia: 15 minút