Poľská kvasnica
1. 8. 2018, 2:01

Zdroj: © StockFood
30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1 kilogram údené rebierka, 600 gram kyslá kapusta, 300 gram zemiaky, 300 gram mrkva, 3 kus bobkový list, 3 kus čierne celé korenie, 1 kus cibuľa, 1 polievková lyžica rasca, maslo, mleté čierne korenie, rasca na posypanie
1. Rebierka opláchneme, dáme do hrnca a zalejeme 1,2 l vody. Privedieme do varu a vznikajúcu penu odstránime. Varíme na miernom ohni 1 až 1,5 hodiny.
2. Zemiaky, mrkvu a cibuľu očistíme, zemiaky a mrkvu nakrájame na väčšie kúsky, cibuľu najemno nasekáme. Kapustu precedíme.
3. Rebierka vyberieme z vývaru a necháme vychladnúť. Potom oberieme mäso a podľa potreby nakrájame.
4. V hrnci rozpustíme malé množstvo masla a cibuľu na ňom opečieme dosklovita.
5. Pridáme zemiaky, mrkvu, kapustu a krátko spolu podusíme. Zalejeme vývarom z rebierok a dochutíme koreninami. Varíme na miernom ohni asi 25 minút. Posypeme rascou.