Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pórková polievka s hráškom a mrkvou

Pórková polievka s hráškom a mrkvou

Zdroj: © StockFood

Reklama

30 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 1.5 stonka pór, 3 kus mrkva, 300 gram zemiaky, 2 kus zelerová stonka, 400 gram sterilizovaný hrášok, 120 gram údená, na kocky nakrájaná slanina, 2 polievková lyžica rastlinný olej, 1 liter mäsový vývar, soľ, mleté čierne korenie

1.

Zeleninu umyjeme, očistíme, prípadne olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Hrášok scedíme cez sitko a necháme odkvapkať.

2.

V hrnci rozpálime 2 PL oleja a opečieme na ňom slaninu. Pridáme pór, mrkvu, zemiaky a zeler, krátko opečieme, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a na strednom plameni varíme asi 15 minút.

3.

Potom pridáme hrášok, krátko prehrejeme, polievku opäť ochutíme a podávame so slaninou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS