Pórková polievka s hráškom a mrkvou
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:45)

Zdroj: © StockFood
Reklama
30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1.5 stonka pór, 3 kus mrkva, 300 gram zemiaky, 2 kus zelerová stonka, 400 gram sterilizovaný hrášok, 120 gram údená, na kocky nakrájaná slanina, 2 polievková lyžica rastlinný olej, 1 liter mäsový vývar, soľ, mleté čierne korenie
1.
Zeleninu umyjeme, očistíme, prípadne olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Hrášok scedíme cez sitko a necháme odkvapkať.
2.
V hrnci rozpálime 2 PL oleja a opečieme na ňom slaninu. Pridáme pór, mrkvu, zemiaky a zeler, krátko opečieme, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a na strednom plameni varíme asi 15 minút.
3.
Potom pridáme hrášok, krátko prehrejeme, polievku opäť ochutíme a podávame so slaninou.
Vyberáme pre vás niečo PLUS
Výber pre vás
Zdieľanie a šetrenie máme v génoch. Tu máte dôkaz! Sponzorované