Keďže už v šou Pečie celé Slovensko nie ste nováčik, cítite sa v pozícii porotkyne istejšia?
– Aj áno, aj nie. Už som vedela, do čoho idem, čo sa bude diať a ako celé natáčanie funguje. Na druhej strane, minulý rok sme si nastavili určitú latku a sú tu očakávania fanúšikov šou, ktorých si veľmi vážim. Preto som bola trošku nervózna, aby som nesklamala a bola ešte lepšia ako minulý rok.
Je pre vás náročné hodnotiť účastníkov súťaže?
– Keďže sme s Jožkou boli úplne oddelené od súťažiacich, vedeli sme byť férové. Určite je ľahšie povedať plusy a mínusy, ak ste odosobnené, ak nemáte žiadne citové väzby. Ale sme aj profesionálky a chceme, aby vyhral ten najlepší. Takže som nemala negatívne pocity, skôr mi bolo ľúto, ak som hodnotila negatívne, lebo viem, koľko práce, času a námahy do toho súťažiaci dali.
Prinesie nová séria aj niečo nové?
– Samozrejme. (Úsmev.) Pán režisér Jeffo Minarík skrášlil prostredie, máme nových a hlavne šikovných súťažiacich. Bude aj malé prekvapenie a, samozrejme, nové úžasné recepty, sladké aj slané.
Čím vás obohacuje účinkovanie v takejto šou?
– Táto šou je mojím splneným snom. Spoznať nových a úžasných ľudí, ktorí milujú to, čo ja. Ochutnať skvelé dezerty a jedlá, vidieť svet chuťovými pohárikmi druhých. Naučiť sa nevzdávať, pracovať na sebe. Táto šou má len pozitíva a vy sa stanete pozitívnymi s ňou. A to je skvelé.
Ste profesionálka, ale stane sa vám ešte, že sa niečo nepodarí alebo nebodaj prihorí, pripečie sa?
– Občas sa to stane. Ale skôr vtedy, ak skúšam úplne nový recept. Ale najčastejšie sa mi to stane, keď sa ponáhľam alebo robím viacero vecí naraz. (Smiech.) Ale to sú veci, ktoré posúvajú vpred.
Ako teda vymýšľate nové recepty?
– Všetko sa odvíja od chutí. Najskôr si predstavíte, na ktorú ingredienciu máte chuť, akú to má mať štruktúru. Ako posledné dolaďujem dizajn. Zbožňujem skúšať nové chute a veci. Je to ako objavovanie pokladov, občas sa to nepodarí, ale ak áno, stojí to za to.