Pórová polievka
14. 4. 2010, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:28)

Zdroj: archív
Čas prípravy: 10 minút. Čas varenia: 35 minút.
Potrebujeme: 60 g masla, 3 cibule, 2 póry, 750 g zemiakov, 50 g ovsených vločiek, 2 strúčiky cesnaku, 500 ml mlieka, 500 ml slepačieho vývaru, 1 ČL mletého čierneho korenia, 1/2 ČL muškátového orieška, pažítku
Ako na to: Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a spolu s pórom nakrájaným na kolieska opražíme na masle dosklovita. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky, pridáme k póru a cibuli a pražíme asi 5 minút. Postupne pridávame vločky a prelisovaný cesnak, premiešame, prilejeme vývar a mlieko. Všetko varíme 30 minút, kým zemiaky nezmäknú a polievka nezhustne.
Polievku dochutíme korením, strúhaným muškátovým orieškom a posypeme nasekanou pažítkou.