Portugalská polievka
7. 12. 2006, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:31)

Zdroj: Archív
8 PORCIÍ; ČAS PRÍPRAVY: 80 MINÚT
POTREBUJEME:
250 g korenenej klobásy
1 PL rastlinného oleja
1 cibuľa pokrájaná nadrobno
2 pretlačené strúčiky cesnaku
1 ČL škorice
1 a 1/4 ČL sol
1/2 ČL mletého nového korenia
125 g kelu pokrájaného nadrobno
2 mrkvy pokrájané na šikmé plátky
1 červená paprika bez semien pokrájaná na kúsky
1 l kuracieho vývaru
1/4 šálky strúhaného parmezánu
1 konzerva cíceru
POSTUP:
1. Klobásu varíme v malom množstve vody asi 8 minút. Potom ju vyberieme z kastróla, necháme 5 minút odstáť a pokrájame na kolieska hrubé 1,5 cm.
2. V hrnci zohrejeme olej, vložíme cibuľu a popražíme ju asi 7 minút. Primiešame cesnak, škoricu, nové korenie a soľ.
3. K cibuli pridáme kel, mrkvu, papriku a vývar. Vsypeme kolieska klobásy, čiastočne prikryjeme a varíme 30 minút.
4. Na záver primiešame cícer, dôkladne prehrejeme. Každú porciu posypeme parmezánom a podávame.