Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Poschodová torta z odpaľovaného cesta s ovocím

Poschodová torta z odpaľovaného cesta s ovocím

Zdroj: © StockFood

Reklama

40 minút, 10 porcií

Potrebujeme: 125 mililiter mlieko, 125 mililiter voda, 0.25 čajová lyžička soľ, 120 gram maslo, 150 gram hladká múka, 4 kus vajce, 200 gram maliny, 200 gram čučoriedky, 400 mililiter smotana na šľahanie, 4 polievková lyžica vanilkový cukor, 20 mililiter hnedý rum, maliny, kandizované ružové lupienky, práškový cukor

1. V hrnci zohrejeme mlieko so 125 ml vody, s maslom a so soľou. Prisypeme múku a miešame, až kým sa cesto nezačne oddeľovať od stien hrnca. V momente, ako sa začne na dne hrnca robiť biely povlak, presunieme cesto do misy a necháme krátko chladnúť. Šľahačom po jednom zamiešame vajcia.

2. Rúru predhrejeme na 200 °C. Do zdobiaceho vrecka s veľkou okrúhlou špičkou dáme cesto a na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame 2 veľké kruhy, jeden z nich o 4 cm menší. Pečieme asi 35 minút dozlatista.

3. Vyberieme z rúry a necháme na mriežke vychladnúť. Potom obidva korpusy prekrojíme na vrchnú a spodnú časť.

4. Smotanu vymiešame s cukrom a rumom dotuha.

5. Na tortový stojan položíme spodnú časť väčšieho kruhu, potrieme šľahačkou a posypeme ovocím. Priklopíme vrchnou časťou a zase potrieme šľahačkou a posypeme ovocím. Tak isto pokračujeme s menším kruhom, ktorý postavíme na veľký kruh. Povrch ozdobíme malinami, lupienkami ruží a práškovým cukrom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS