Pošírované vajcia s pečenými paradajkami
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:50)

Zdroj: © StockFood
15 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 450 gram cherry paradajky, 3 polievková lyžica olivový olej, 2 polievková lyžica biely vínny ocot, 8 kus vajce, 1 polievková lyžica maslo, 200 gram baby špenát, soľ, mleté čierne korenie, strúhaný parmezán na ozdobu
1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Do pekáča dáme paradajky, 2 PL oleja, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Pečieme 25 minút, kým šupky nezačnú praskať. Paradajky vyberieme a necháme mierne vychladnúť.
2. Do väčšieho hrnca s mierne variacou sa vodou (pri silnom vare sa bielok ľahko roztrhá) nalejeme ocot. Vidličkou rozvírime vodu a opatrne do nej vlejeme vyklepnuté vajce a pošírujeme ho asi 3 minúty. Potom vajce dierkovanou lyžicou vyberieme. Takto pripravíme aj ostatné vajcia, odložíme ich nabok a zakryjeme, aby nevychladli.
3. V panvici rozohrejeme zvyšok olivového oleja a maslo. Pridáme špenát a 2 minúty restujeme. Ochutíme soľou a korením.
4. Špenát rozdelíme na taniere, ozdobíme pošírovaným vajcom, paradajkami a posypeme strúhaným parmezánom.
5. Náš tip: Posypať môžete aj čerstvou bryndzou.