Potrebujete len trochu mlieka a neviete, čo so zbytkom? Nabudúce to urobte takto a ušetríte
6. 12. 2018, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:22)

Zdroj: Shutterstock
Odteraz budete mať krabičku sušeného mlieka vždy poruke. Budete sa čudovať, prečo vám to nenapadlo skôr!

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: shutterstock

Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
Ak pečiete koláče alebo varíte krémové polievky a omáčky, určite siahnete po mlieku. Kysnuté cesto je s ním chutnejšie a omáčky krásne krémové.

Zdroj: Shutterstock.com
Ilustračné foto
Lenže ak ho potrebujete iba trochu, je celkom nepraktické kupovať celý liter. Spotrebujete možno polovicu, aj menej. A zvyšok? Ak ho nevypijete, alebo si nedávate mlieko do kávy, je zbytočné a často putuje do koša.
Zdroj: Shutterstock.com
Ilustračné foto
Krémovosti spôsobenej mliekom sa však nemusíte vzdávať. Poradíme vám totiž jednoduchý trik.
Zdroj: Shutterstock
Zahustenie omáčky, či polievky
Takto si vždy vyrobíte mlieka, koľko práve potrebujete. Je pritom jedno, či si recept pýta deci, či pol litra.
Zdroj: Shutterstock
Najlepšie je pasterizované mlieko, na rozdiel
Takýmto spôsobom ľahko pripravíte, napríklad, bešamel ako základ pre omáčku na cestoviny, alebo takto ozvláštnite cesto na váš koláč. Sušené mlieko vydrží v špajze celé týždne a vy tak môžete mať mlieko kedykoľvek a bez zbytočného odpadu.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Tekvicová polievka