Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Potrebujete len trochu mlieka a neviete, čo so zbytkom? Nabudúce to urobte takto a ušetríte

S týmito trikmi ušetríte veľa peňazí.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Odteraz budete mať krabičku sušeného mlieka vždy poruke. Budete sa čudovať, prečo vám to nenapadlo skôr!

Ak pečiete koláče alebo varíte krémové polievky a omáčky, určite siahnete po mlieku. Kysnuté cesto je s ním chutnejšie a omáčky krásne krémové.

Ilustračné foto

Zdroj: Shutterstock.com

Ilustračné foto

Lenže ak ho potrebujete iba trochu, je celkom nepraktické kupovať celý liter. Spotrebujete možno polovicu, aj menej. A zvyšok? Ak ho nevypijete, alebo si nedávate mlieko do kávy, je zbytočné a často putuje do koša.

Zdroj: Shutterstock.com

Ilustračné foto

Krémovosti spôsobenej mliekom sa však nemusíte vzdávať. Poradíme vám totiž jednoduchý trik.

Zdroj: Shutterstock

Zahustenie omáčky, či polievky

Takto si vždy vyrobíte mlieka, koľko práve potrebujete. Je pritom jedno, či si recept pýta deci, či pol litra.

Zdroj: Shutterstock

Najlepšie je pasterizované mlieko, na rozdiel

Takýmto spôsobom ľahko pripravíte, napríklad, bešamel ako základ pre omáčku na cestoviny, alebo takto ozvláštnite cesto na váš koláč. Sušené mlieko vydrží v špajze celé týždne a vy tak môžete mať mlieko kedykoľvek a bez zbytočného odpadu.

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Tekvicová polievka

Vyberáme pre vás niečo PLUS