Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Potrebujete marinované mäso, ale máte málo času? Skúste túto fintu, pomôže jediná ingrediencia navyše

Grilovaný steak s paprikou

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Na marinovanie mäsa nemusíte myslieť deň vopred. S touto vychytávkou to zvládnete raz-dva.

Grilovacia sezóna sa ešte nekončí. Posledné teplé lúče lákajú na záhrady a chaty. K tomu neodmysliteľne patrí grilovanie. Ak si chcete užiť krehké grilované mäsko, je dobré ho naložiť do marinády. Tá mäso obalí tukom, ktorý je potrebný na jeho upečenie, aby sa negrilovalo nasucho.

Zdroj: Shutterstock

Ako sa zbaviť fľakov po grilovačke?

Okrem toho pomáha mäso ochutiť. Cez noc stihne marináda preniknúť do mäsa a tak získa skvelú chuť. Všetko korenie a soľ pomôžu mäso skrehčiť a to je potom šťavnaté a mäkké.

Zdroj: Shutterstock

Aké sú najhorúcejšie trendy v grilovaní?

Čo však spraviť, keď sa o plánovanej grilovačke dozviete v deň jej konania? Klasické marinády ostanú iba na povrchu mäsa a nesplnia väčšinu svojich úloh. Pridajte však jednu z týchto tajných ingrediencií. Ráno dáte na jedlo marinádu a na obed si už môžete pochutnávať na lahodnom grilovanom mäsku.

Prvým zázrakom marinovania je červené víno. Kyseliny a alkohol v ňom spôsobia, že mäso bude krehkejšie. Navyše, dostanete tým ďalší rozmer chuti.

Zdroj: Shutterstock

ilustračná fotografia

Druhým zázrakom na výrobu turbo marinády je obyčajný citrón alebo limetka. Do kila mäsa stačí pridať šťavu z jedného citróna alebo limetky.

Zdroj: Shutterstock

Krásna pokožka vďaka citrónom a mäte.

Zdroj: Shutterstock

Citrón možno využiť rôznymi spôsobmi, napríklad proti pachom v rúre.

Vyberáme pre vás niečo PLUS