Potrebujete marinované mäso, ale máte málo času? Skúste túto fintu, pomôže jediná ingrediencia navyše
12. 9. 2018, 14:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:39)

Zdroj: Shutterstock
Na marinovanie mäsa nemusíte myslieť deň vopred. S touto vychytávkou to zvládnete raz-dva.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
Grilovacia sezóna sa ešte nekončí. Posledné teplé lúče lákajú na záhrady a chaty. K tomu neodmysliteľne patrí grilovanie. Ak si chcete užiť krehké grilované mäsko, je dobré ho naložiť do marinády. Tá mäso obalí tukom, ktorý je potrebný na jeho upečenie, aby sa negrilovalo nasucho.
Zdroj: Shutterstock
Ako sa zbaviť fľakov po grilovačke?
Okrem toho pomáha mäso ochutiť. Cez noc stihne marináda preniknúť do mäsa a tak získa skvelú chuť. Všetko korenie a soľ pomôžu mäso skrehčiť a to je potom šťavnaté a mäkké.
Zdroj: Shutterstock
Aké sú najhorúcejšie trendy v grilovaní?
Čo však spraviť, keď sa o plánovanej grilovačke dozviete v deň jej konania? Klasické marinády ostanú iba na povrchu mäsa a nesplnia väčšinu svojich úloh. Pridajte však jednu z týchto tajných ingrediencií. Ráno dáte na jedlo marinádu a na obed si už môžete pochutnávať na lahodnom grilovanom mäsku.
Prvým zázrakom marinovania je červené víno. Kyseliny a alkohol v ňom spôsobia, že mäso bude krehkejšie. Navyše, dostanete tým ďalší rozmer chuti.
Zdroj: Shutterstock
ilustračná fotografia
Druhým zázrakom na výrobu turbo marinády je obyčajný citrón alebo limetka. Do kila mäsa stačí pridať šťavu z jedného citróna alebo limetky.
Zdroj: Shutterstock
Krásna pokožka vďaka citrónom a mäte.
Zdroj: Shutterstock
Citrón možno využiť rôznymi spôsobmi, napríklad proti pachom v rúre.