Potrebujete rýchlo ohriať ryžu? Zabudnite na mikrovlnku, urobte to takto, bude chutiť oveľa lepšie
26. 11. 2018, 12:10 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:23)

Zdroj: Shutterstock
Tento spôsob prípravy ryže vychádza z Perzskej kuchyne. Ryža získa úplne nový rozmer chuti, rodina sa o ňu pobije!
Chcete ohriať ryžu či rizoto? Na mikrovlnku zabudnite a vytiahnite hrniec či panvicu. Skúste niekedy ohriať ryžu inak a spestriť si tak obedy či večere. Budete potrebovať len trochu masla či oleja.

Zdroj: Shutterstock
Ak jeme okrem bielej ryže aj iné potraviny, netreba sa báť.
Ryža s chrumkavou kôrkou je populárna v Perzskej kuchyni už celé stáročia. I keď tam sa pripravuje s hromadou šafranu a zo špeciálnej dlhozrnnej ryže. My sa však môžeme inšpirovať postupom a použiť aj našu ryžu či dokonca hotové rizoto.
Zdroj: Shutterstock
Ako správne variť dlhozrnnú ryžu?
Do hrnca dajte kúsok masla, alebo za lyžicu oleja. Zapnite sporák a na horúci tuk dajte ryžu. Krátko zamiešajte a nechajte pripiecť. Pozor, kôrka by nemala prihorieť, len sa opiecť dozlatista. Trvá to asi 5 minút. Spoznáte to ľahko - ryža sa už nedá zamiešať a pri dne drží pokope.
Zdroj: Shutterstock
Hubové rizoto
Hotovú ryžu vyklopte ako koláč a podávajte ako prílohu.
Zdroj: Shutterstock
Rizoto dochutíte aj nízkotučným čerstvým syrom.