Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Potrebujete rýchlo ohriať ryžu? Zabudnite na mikrovlnku, urobte to takto, bude chutiť oveľa lepšie

Ako zachrániť pripálenú ryžu?

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Tento spôsob prípravy ryže vychádza z Perzskej kuchyne. Ryža získa úplne nový rozmer chuti, rodina sa o ňu pobije!

Chcete ohriať ryžu či rizoto? Na mikrovlnku zabudnite a vytiahnite hrniec či panvicu. Skúste niekedy ohriať ryžu inak a spestriť si tak obedy či večere. Budete potrebovať len trochu masla či oleja.

Ak jeme okrem bielej ryže aj iné potraviny, netreba sa báť.

Zdroj: Shutterstock

Ak jeme okrem bielej ryže aj iné potraviny, netreba sa báť.

Ryža s chrumkavou kôrkou je populárna v Perzskej kuchyni už celé stáročia. I keď tam sa pripravuje s hromadou šafranu a zo špeciálnej dlhozrnnej ryže. My sa však môžeme inšpirovať postupom a použiť aj našu ryžu či dokonca hotové rizoto.

Zdroj: Shutterstock

Ako správne variť dlhozrnnú ryžu?

Do hrnca dajte kúsok masla, alebo za lyžicu oleja. Zapnite sporák a na horúci tuk dajte ryžu. Krátko zamiešajte a nechajte pripiecť. Pozor, kôrka by nemala prihorieť, len sa opiecť dozlatista. Trvá to asi 5 minút. Spoznáte to ľahko - ryža sa už nedá zamiešať a pri dne drží pokope.

Zdroj: Shutterstock

Hubové rizoto

Hotovú ryžu vyklopte ako koláč a podávajte ako prílohu.

Zdroj: Shutterstock

Rizoto dochutíte aj nízkotučným čerstvým syrom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS