Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Potrebujete svojich hladošov nasýtiť do 15 minút? Vezmite tvaroh a upečte im TAKÉTO palacinky

Podávať ich môžete s ovocím, ktoré máte práve doma.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Máte chuť na niečo sladké? Vyskúšajte recept na tieto úžasné palacinky.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Postup: Čokoládový cheesecake s praclíkovou posýpkou

    Palacinky z tvarohového cesta

    6 porcií

    750 ml mlieka ● soľ ● 30 g práškového cukru ● 1 vajce ● 100 g hladkej múky ● olej ● 100 g tvarohu ● lekvár podľa chuti ● práškový cukor na posypanie

    Mlieko, cukor, soľ a vajce dobre prešľaháme. Tvaroh prelisujeme cez sitko do zmesi. Pridáme preosiatu múku, premiešame a necháme 30 minút odstáť. Na panvici ohrejeme pár kvapiek oleja, na ktorom z cesta opekáme z oboch strán čo najtenšie palacinky. Hotové palacinky natierame lekvárom podľa chuti. Pred podávaním pocukrujeme.

    Čas prípravy: 15 minút
    Čas opekania: 3 minúty/1 palacinka

    Máme pre vás ďalší tip na skvelý dezert:

    Ryžovo-tvarohový nákyp

    4 porcie

    200 g nelúpanej ryže ● 250 g tvarohu ● 2 banány ● 300 g zaváraného ovocia (višne, čerešne, čučoriedky) ● 1 PL citrónovej šťavy
    ● 50 g hrozienok ● 2 vajcia ● 2 PL polohrubej múky ● 3 PL medu alebo hnedého cukru ● štipka soli ● 3 PL rozpusteného masla

    Ryžu uvaríme domäkka v mierne osolenej vode. Do uvarenej ryže primiešame med, štipku soli a hrozienka. Vajcia rozdelíme a v mise zmiešame tvaroh so žĺtkami a s múkou. Banány ošúpeme, nakrájame na kolieska a zmiešame s citrónovou šťavou. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne zapracujeme tvarohovú zmes, ryžu, banány a zliaty kompót. Nákyp vlejeme do formy vymastenej maslom, vrch uhladíme a pokvapkáme rozpusteným maslom. Pečieme 30 až 40 minút v rúre vyhriatej na 170 °C. Nákyp podávame horúci alebo studený, preliaty kompótovou šťavou.

    Čas prípravy: 40 minút
    Čas pečenia: 40 minút

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.