Poznáte krokant? Túto chrumkavú dobrotu si môžete pripraviť aj doma: Takto sa to podarí
28. 8. 2014, 15:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:21)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Krokant sú v podstate rozdrvené orechy (najčastejšie mandle alebo lieskovce) v karameli.
Túto výbornú „posypovú zmes“ využijete všade tam, kde chcete ozdobiť nejaký zákusok, dezert, či zmrzlinu.
V hrnci na miernom ohni skaramelizujeme 100 g kryštálového cukru. Prilejeme zhruba 50 ml vody a 1 PL masla a keď sa zmes spojí, prisypeme 100 g orechov. Pomer cukru a orechov by mal byť 1:1.
Horúcu zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme úplne vychladnúť a stuhnúť.
Studený karamel s orechmi nalámeme alebo podrvíme valčekom na cesto. Takto podrvený ho môžeme aj nahrubo rozmixovať.
Pripravený krokant vydrží vo vzduchotesnej nádobe aj niekoľko týždňov.