Reklama

Poznáte krokant? Túto chrumkavú dobrotu si môžete pripraviť aj doma: Takto sa to podarí

Preferovanie potravín a obľubu rovnakých jedál

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Krokant sú v podstate rozdrvené orechy (najčastejšie mandle alebo lieskovce) v karameli.

Túto výbornú „posypovú zmes“ využijete všade tam, kde chcete ozdobiť nejaký zákusok, dezert, či zmrzlinu.

V hrnci na miernom ohni skaramelizujeme 100 g kryštálového cukru. Prilejeme zhruba 50 ml vody a 1 PL masla a keď sa zmes spojí, prisypeme 100 g orechov. Pomer cukru a orechov by mal byť 1:1.

Horúcu zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme úplne vychladnúť a stuhnúť.

Studený karamel s orechmi nalámeme alebo podrvíme valčekom na cesto. Takto podrvený ho môžeme aj nahrubo rozmixovať.

Pripravený krokant vydrží vo vzduchotesnej nádobe aj niekoľko týždňov.

Vyberáme pre vás niečo PLUS