Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Poznáte najobľúbenejší pokrm britskej kráľovskej rodiny? PASTIERSKÝ KOLÁČ musíte vyskúšať!

Pastierske koláčiky

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Mäsová plnka skrytá pod vrstvou zapečenej zemiakovej kaše. Táto dobrota nielenže dobre vyzerá a jednoducho sa pripravuje, ale chutí FAMÓZNE!

Pastierske koláčiky

6 porcií

500 g jahňacieho mäsa ● 350 ml hydinového vývaru ● 1 kg zemiakového pyré (zemiaky, maslo, mlieko) ● 1 stonkový zeler ● 1 mrkva ● 1 cibuľa ● 1 strúčik cesnaku ● 1 PL paradajkového pretlaku ● 2 vetvičky tymianu ● 2 PL hladkej múky ● 30 g parmezánu ● soľ

 

Rúru predhrejeme na 200 °C. Cibuľu, cesnak a lístky tymianu nasekáme najemno. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Zeler očistíme a rovnako nakrájame nadrobno. Vo veľkej panvici rozpálime trocha olivového oleja a opečieme na ňom mleté mäso nachrumkavo. Pridáme cibuľu, cesnak, tymian, zeler aj mrkvu a dusíme spolu asi 8 minút. Osolíme a okoreníme. Zamiešame paradajkový pretlak, opražíme a posypeme hladkou múkou. Za stáleho miešania opražíme a potom zalejeme vývarom. Varíme na strednom ohni asi 10 minút. Mäsovú zmes nanesieme do zapekacích formičiek a prikryjeme vrstvou hotového zemiakového pyré. Posypeme parmezánom a dáme piecť na 20 minút.

Čas prípravy: 15 minút

Čas varenia: 25 minút

Čas pečenia: 20 minút

Zdroj: Shutterstock

Pastierske koláčiky

 

Vyskúšajte aj tento recept:

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Seriál V Kuchyni s Peťou: Uvarte si s nami pravý maďarský kotlíkový guláš!

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.