Poznáte najobľúbenejší pokrm britskej kráľovskej rodiny? PASTIERSKÝ KOLÁČ musíte vyskúšať!
3. 2. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:03)

Zdroj: Shutterstock
Mäsová plnka skrytá pod vrstvou zapečenej zemiakovej kaše. Táto dobrota nielenže dobre vyzerá a jednoducho sa pripravuje, ale chutí FAMÓZNE!
Pastierske koláčiky
6 porcií
500 g jahňacieho mäsa ● 350 ml hydinového vývaru ● 1 kg zemiakového pyré (zemiaky, maslo, mlieko) ● 1 stonkový zeler ● 1 mrkva ● 1 cibuľa ● 1 strúčik cesnaku ● 1 PL paradajkového pretlaku ● 2 vetvičky tymianu ● 2 PL hladkej múky ● 30 g parmezánu ● soľ
Rúru predhrejeme na 200 °C. Cibuľu, cesnak a lístky tymianu nasekáme najemno. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Zeler očistíme a rovnako nakrájame nadrobno. Vo veľkej panvici rozpálime trocha olivového oleja a opečieme na ňom mleté mäso nachrumkavo. Pridáme cibuľu, cesnak, tymian, zeler aj mrkvu a dusíme spolu asi 8 minút. Osolíme a okoreníme. Zamiešame paradajkový pretlak, opražíme a posypeme hladkou múkou. Za stáleho miešania opražíme a potom zalejeme vývarom. Varíme na strednom ohni asi 10 minút. Mäsovú zmes nanesieme do zapekacích formičiek a prikryjeme vrstvou hotového zemiakového pyré. Posypeme parmezánom a dáme piecť na 20 minút.
Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 25 minút
Čas pečenia: 20 minút
Zdroj: Shutterstock
Pastierske koláčiky