Reklama

Poznáte najobľúbenejší pokrm britskej kráľovskej rodiny? PASTIERSKÝ KOLÁČ musíte vyskúšať!

Pastierske koláčiky

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Mäsová plnka skrytá pod vrstvou zapečenej zemiakovej kaše. Táto dobrota nielenže dobre vyzerá a jednoducho sa pripravuje, ale chutí FAMÓZNE!

Pastierske koláčiky

6 porcií

500 g jahňacieho mäsa ● 350 ml hydinového vývaru ● 1 kg zemiakového pyré (zemiaky, maslo, mlieko) ● 1 stonkový zeler ● 1 mrkva ● 1 cibuľa ● 1 strúčik cesnaku ● 1 PL paradajkového pretlaku ● 2 vetvičky tymianu ● 2 PL hladkej múky ● 30 g parmezánu ● soľ

 

Rúru predhrejeme na 200 °C. Cibuľu, cesnak a lístky tymianu nasekáme najemno. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Zeler očistíme a rovnako nakrájame nadrobno. Vo veľkej panvici rozpálime trocha olivového oleja a opečieme na ňom mleté mäso nachrumkavo. Pridáme cibuľu, cesnak, tymian, zeler aj mrkvu a dusíme spolu asi 8 minút. Osolíme a okoreníme. Zamiešame paradajkový pretlak, opražíme a posypeme hladkou múkou. Za stáleho miešania opražíme a potom zalejeme vývarom. Varíme na strednom ohni asi 10 minút. Mäsovú zmes nanesieme do zapekacích formičiek a prikryjeme vrstvou hotového zemiakového pyré. Posypeme parmezánom a dáme piecť na 20 minút.

Čas prípravy: 15 minút

Čas varenia: 25 minút

Čas pečenia: 20 minút

Zdroj: Shutterstock

Pastierske koláčiky

 

Vyskúšajte aj tento recept:

Autor článku

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.