Pralinkové rezy
1. 8. 2018, 2:01

Zdroj: iStock
70 minút, 30 porcií
Potrebujeme: 250 gram vajce, 200 gram hladká múka, 150 gram kryštálový cukor, 1 balíček vanilkový cukor, 5 polievková lyžica voda, 300 gram vajce, 200 gram hladká múka, 180 gram kryštálový cukor, 30 gram kakao, 1 balíček vanilkový cukor, 6 polievková lyžica voda, 350 mililiter mlieko, 350 gram maslo, 180 gram kryštálový cukor, 50 gram Zlatý klas, 30 gram kakao, 1 balíček vanilkový cukor, rum, marhuľový lekvár, čokoláda na varenie
1. Z uvedených surovín vymiešame dva druhy cesta a dáme piecť.
2. Upečené pláty rozrežeme na polovice.
3. Krém pripravíme uvarením mlieka, cukru a Zlatého klasu na hustú kašu. Maslo vymiešame s kakaom a po vychladnutí obe zmesi spojíme. Podľa chuti pridáme rum.
4. Čierny plát spodný natrieme plnkou a položíme naň biely plát natretý marhuľovým lekvárom a spojený s druhou časťou bieleho plátu. Natrieme naň plnku a prikryjeme čiernym plátom. Vrch zalejeme čokoládou.