Pravé tiramisu
13. 11. 2008, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:35)

Zdroj: Život
Čas na prípravu: 45 minút
Potrebujeme: 2 balenia podlhovastých talianskych piškót, 500 g mascarpone, 250 ml presso kávy, 4 lyžice práškového cukru, 8 lyžíc mandľového likéru, 8 lyžíc vaječného likéru, 250 ml šľahačky, kakao na posypanie
Ako na to: Uvaríme silnú kávu a necháme ju vychladnúť. Potom do nej pridáme mandľový likér. Mascarpone vyšľaháme s cukrom, postupne vmiešame vaječný likér a napokon zľahka vyšľahanú šľahačku (bez cukru a stužovača). Do misy obdĺžnikového priemeru 20 × 35 cm poukladáme piškóty, ktoré polejeme kávou.
Ak chceme, aby bol zákusok hotový skôr, piškóty v káve namáčame. Potrieme krémom, dáme znovu piškóty a na ne krém. Vrch posypeme kakaom. Zákusok vložíme do chladničky minimálne na 5 hodín.