Prečo rezne od šéfkuchára chutia lepšie ako tie vaše? Nerobte TÚTO chybu, uvidíte ten rozdiel!
27. 4. 2021, 11:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:24)

Zdroj: Shutterstock
Nie je však rezeň ako rezeň! Stačí tento malý trik a vaše rezne budú úžasne jemné, hebké a nepotrhajú sa.
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: shutterstock
Zdroj: profimedia.sk
Galéria k článku

Rezne milujeme a môžeme ich jesť aj niekoľkokrát za týždeň. Kuracie, bravčové, z lahodnej panenky – so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom je to klasika, ktorá sa nám nepreje.
Zdroj: Shutterstock
Bravčové rezne so sušenými paradajkami a syrom s modrou plesňou
Nie je však rezeň ako rezeň. Ako to robia kuchári a zbehlé gazdinky, že ich rezne sú také úžasne tenké, jemné a držia tvar?
Zdroj: Shutterstock
Vyskúšajte starý dobrý gordon bleu štyrikrát inak.
Zistili sme, čo robia inak ako my. Nabudúce, keď budete chystať rezne na obalenie, nakrájané mäso na plátky vložte do igelitového vrecúška alebo medzi dva listy potravinárskej fólie a pekne ich vyklepte cez ne.
Zdroj: Shutterstock
Bravčové mäso
Vrecko alebo fólia ochránia jemné vlákna mäsa, tie sa nepotrhajú, len pekne roztiahnu a rezne budú tenké presne tak ako majú byť, aby sa pri vyprážaní nevysušili ale ostali šťavnaté.
Zdroj: shutterstock
Rezeň s dusenou zeleninou.
Samozrejme musíte dbať na to, aby bol tuk poriadne rozohriaty, inak by ho trojobal aj mäso vpili do seba a rezne by boli mastné.
Zdroj: Shutterstock
Ako si poradiť so zápachom pri vyprážaní?
Z rovnakého dôvodu nerobte ani tú chybu, že do panvice vložíte čo najviac kusov rezňov. Priveľa kúskov tuk prudko ochladí a stane sa to isté, ako keď tuk nedostatočne rozhorúčite.
Zdroj: Shutterstock
Zainvestujte do panvice s kvalitným nepriľnavým povrchom.