Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Prehnali ste to s čili papričkami a jedlo je príliš pálivé? 5 spôsobov, ako odvrátiť štipľavú katastrofu

S týmito trikmi ušetríte veľa peňazí.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Guláš, čínske rezance, polievky, aj nátierka. Chceme jedlo len trochu pikantné, no nie vždy to vyjde podľa našich predstáv. Čo teraz? Pôjde to ešte zachrániť.

Nie je čili paprička ako čili paprička. Sú také, ktoré urobia skutočne príjemnú, pikantnú chuť. Sú však aj také, ktorých stačí štipka a na tanieri vznikne hotové peklo. Sú ale spôsoby, ako jedlo ešte zachrániť. Pre každý recept sa hodí iná metóda.

S týmito trikmi ušetríte veľa peňazí.

Zdroj: Shutterstock

S týmito trikmi ušetríte veľa peňazí.

Pridajte ďalšie ingrediencie. Znamená to síce navýšenie objemu celého jedla, ale aspoň sa bude dať jesť. Do gulášu či polievky jednoducho pridajte vodu a zemiaky. Dochuťte a môžete podávať. Ostrú chuť zmiernite aj pridaním zeleniny.

Zdroj: Shutterstock

Ilustračná snímka

Pridajte mliečny výrobok. Tento fígeľ síce nezachráni každé jedlo, ale hodí sa do polievok, alebo soté. Jednoducho pridajte sladkú alebo kyslú smotanu. Tú kyslú môžete dať k jedlu aj ako prílohu. Tuk a bielkoviny v smotane zrazia štipľavosť ako zázrak. Funguje to aj so strúhaným syrom.

Zdroj: Shutterstock.com

Ilustračné foto

Pridajte cukor. Sladká chuť vyváži ostrosť čili papričiek. Je celkom jedno, či použijete obyčajný cukor, alebo med.

Zdroj: Shutterstock.com

Ilustračné foto

Zdroj: Shutterstock

Jablkový ocot – brzda pri prejedaní sa

Pridajte kyslú chuť. Citrónová, limetková šťava, ocot, alebo ocot balsamico zrazia to najhoršie z ostrej chuti.

Zdroj: Shutterstock

Na čo je dobrá limetková soľ?

Pridajte orechové maslo. Mandľové, arašidové, alebo aj kešu. Ak nemôžete jesť mlieko a skrotiť pálivú chuť smotanou či syrom. Použite lyžicu orechového masla. Tiež obsahuje tuk a bielkoviny, ktoré vám pomôžu zmierniť štipľavú chuť.

Zdroj: Peter Brenkus

Arašidové maslo

Vyberáme pre vás niečo PLUS