Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Prekladaný čokoládovo-citrónový dezert

Prekladaný čokoládovo-citrónový dezert

Zdroj: Isifa

Reklama

Čas prípravy: 15 minút; 4 porcie

Potrebujeme: 225 g kryštálového cukru, 30 g kukuričnej múky, 175 g masla, 175 ml citrónového džúsu, 150 ml vody, 6 žĺtkov

OKREM TOHO: 32 čokoládových palaciniek, 1 chemicky neošetrený citrón

Postup:

1. Do hrnca pripravíme múku spolu s cukrom. Postupne pridáme citrónový džús, vodu a dôkladne premiešame. Privedieme do varu a za stáleho miešania varíme dohladka.

2. Potom odstavíme od zdroja tepla a pridáme maslo. Miešame, kým sa celkom nerozpustí.

3. Postupne po jednom primiešame žĺtky a dobre vyšľaháme.

4. Postavíme opäť na zdroj tepla a za stáleho miešania varíme ešte 4 až 6 minút a necháme vychladnúť.

6. Palacinky zrolujeme a priamo na servírovacie taniere uložíme vedľa seba 4 rolky palaciniek. Tie natrieme 2 cm vrstvou vychladeného citrónového krému.

7. Opäť prekryjeme ďalšou vrstvou palaciniek, ale tentoraz v opačnom smere. Vrstvením palaciniek pokračujeme ešte 2x.

8. Trochu krému odložíme bokom na ozdobenie.

9. Uložíme do chladničky asi na 30 minút.

10. Na záver servírujeme ozdobené zvyšným krémom a citrónovou kôrou.

Čas pečenia: 30 minút

Čas chladenia: 30 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS