Prekladaný čokoládovo-citrónový dezert
22. 4. 2013, 8:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)

Zdroj: Isifa
Čas prípravy: 15 minút; 4 porcie
Potrebujeme: 225 g kryštálového cukru, 30 g kukuričnej múky, 175 g masla, 175 ml citrónového džúsu, 150 ml vody, 6 žĺtkov
OKREM TOHO: 32 čokoládových palaciniek, 1 chemicky neošetrený citrón
Postup:
1. Do hrnca pripravíme múku spolu s cukrom. Postupne pridáme citrónový džús, vodu a dôkladne premiešame. Privedieme do varu a za stáleho miešania varíme dohladka.
2. Potom odstavíme od zdroja tepla a pridáme maslo. Miešame, kým sa celkom nerozpustí.
3. Postupne po jednom primiešame žĺtky a dobre vyšľaháme.
4. Postavíme opäť na zdroj tepla a za stáleho miešania varíme ešte 4 až 6 minút a necháme vychladnúť.
6. Palacinky zrolujeme a priamo na servírovacie taniere uložíme vedľa seba 4 rolky palaciniek. Tie natrieme 2 cm vrstvou vychladeného citrónového krému.
7. Opäť prekryjeme ďalšou vrstvou palaciniek, ale tentoraz v opačnom smere. Vrstvením palaciniek pokračujeme ešte 2x.
8. Trochu krému odložíme bokom na ozdobenie.
9. Uložíme do chladničky asi na 30 minút.
10. Na záver servírujeme ozdobené zvyšným krémom a citrónovou kôrou.
Čas pečenia: 30 minút
Čas chladenia: 30 minút