Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

TLAČENKA tak, ako ju nepoznáte: Žiadny ocot ani cibuľa! Je vhodná na slávnostný stôl...no MŇAM!

Hrnčeková tlačenka

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Žiadna mastnota, ocot ani cibuľa. Vyskúšajte tento jednoduchý recept z hrnčeka... stačí pár prísad a tlačenka je hotová!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Recept na fantastický chlebík bez kvasníc: Rýchlovka, ktorá stojí za to!

    Čo potrebujeme

    1. kyslá smotana (pol hrnčeka)
    2. nakrájaná šunka najemno (pol hrnčeka)
    3. majonéza (pol hrnčeka)
    4. červená paprika (polka)
    5. žltá paprika (polka)
    6. vajíčko
    7. zelené olivy (3 lyžice)
    8. želatína (balíček)
    9. soľ podľa chuti

    Zdroj: Archív

    Výborné na raňajky, obed aj večeru.

    Postup nájdete na ďalšej strane

    Ako na to:

    1. Želatínu namočíme do studenej vody

    2. Vajce uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame na štvrtinky

    3. Do misy vložíme natenko nakrájanú papriku, olivy a šunku

    4. Do misy pridáme majonézu, smotanu a soľ

    5. Misu dáme nad hrniec s teplou vodou, za stáleho miešania zohrejeme na asi 40 °C

    Pokračovanie na ďalšej strane ============>>>

    6. Želatínu vyžmýkame a v malej miske zakrytej fóliou krátko zahrejeme v mikrovlnnej rúre

    7. Teplú a rozpustenú želatínu vmiešame do majonézovej zmesi

    8. Teplú zmes spolu s kúskami vajíčka rozdelíme do dvoch hrnčekov, zakryjeme fóliou a dáme na 12 hodín do chladničky

    9. Hotovú tlačenku vyklopíme, nakrájame na plátky a podávame so sterilizovanou zeleninou a s celozrnným pečivom

    Vyberáme pre vás niečo PLUS