TLAČENKA tak, ako ju nepoznáte: Žiadny ocot ani cibuľa! Je vhodná na slávnostný stôl...no MŇAM!
2. 6. 2021, 11:00 (aktualizované: 16. 7. 2024, 2:11)

Zdroj: Dušan Křístek
Žiadna mastnota, ocot ani cibuľa. Vyskúšajte tento jednoduchý recept z hrnčeka... stačí pár prísad a tlačenka je hotová!

Čo potrebujeme
1. kyslá smotana (pol hrnčeka)
2. nakrájaná šunka najemno (pol hrnčeka)
3. majonéza (pol hrnčeka)
4. červená paprika (polka)
5. žltá paprika (polka)
6. vajíčko
7. zelené olivy (3 lyžice)
8. želatína (balíček)
9. soľ podľa chuti
Zdroj: Archív
Výborné na raňajky, obed aj večeru.
Postup nájdete na ďalšej strane
Ako na to:
1. Želatínu namočíme do studenej vody
2. Vajce uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame na štvrtinky
3. Do misy vložíme natenko nakrájanú papriku, olivy a šunku
4. Do misy pridáme majonézu, smotanu a soľ
5. Misu dáme nad hrniec s teplou vodou, za stáleho miešania zohrejeme na asi 40 °C
Pokračovanie na ďalšej strane ============>>>
6. Želatínu vyžmýkame a v malej miske zakrytej fóliou krátko zahrejeme v mikrovlnnej rúre
7. Teplú a rozpustenú želatínu vmiešame do majonézovej zmesi
8. Teplú zmes spolu s kúskami vajíčka rozdelíme do dvoch hrnčekov, zakryjeme fóliou a dáme na 12 hodín do chladničky
9. Hotovú tlačenku vyklopíme, nakrájame na plátky a podávame so sterilizovanou zeleninou a s celozrnným pečivom