Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Presvedčíme vás, že moja mama varí lepšie ako tvoja!

A tu je celý realizačný tím s moderátorom relácie

Zdroj: Tv JOJ

Reklama

Unikátna rodinná zábavno-súťažná kulinárska šou Moja mama varí lepšie ako tvoja odštartovala v pondelok 17. augusta o 17.55 h na televíznych obrazovkách TV JOJ a my sme nazreli do jej zákulisia.

Keď zmiešate ingrediencie ako varenie jedla, rodinné vzťahy a tikajúce hodiny v súťaži, dostanete skutočne zábavnú šou plnú vtipných momentov a temperamentných situácií, ktoré preveria rodinnú súdržnosť súťažiacich. Kulinárskou šou, ktorá pri obrazovkách zabaví celé rodiny, bude sprevádzať populárny moderátor Milan Zimnýkoval. Už aj preto sa môžete tešiť na dennú dávku nečakaných prekvapení, šialenú rýchlosť, stresujúce momenty, ale hlavne veľkú zábavu.

Odkiaľ k nám program dorazil

Licencia na originálnu „culinary gameshow“, patriaca spoločnosti FremantleMedia, pochádza z temperamentného Španielska. Ide o mimoriadne úspešný formát, ktorý získal na tohtoročnom televíznom veľtrhu MIPTV v Cannes ocenenie Najlepšia štúdiová game show a vďaka televízii JOJ ho spoznávajú aj slovenskí diváci.

O čo tu ide

Súťažné tímy tvoria dva súperiace páry, každý v zložení rodič a dieťa. Pointou je, že varia len deti a ich rodičia im pri tom môžu pomáhať iba slovne – dávať inštrukcie a dobré rady, aby ich deti navarili čo najrýchlejšie čo najlepšie jedlo. V kritickej chvíli môže rodič do varenia svojho dieťaťa zasiahnuť, to však tímu uberá z časového limitu. Súťažiace rodiny sa budú medzi sebou odlišovať nielen svojimi schopnosťami, ale i vlastnou kuchyňou, ktorú doma preferujú. Dôležité totiž je, že si vyberajú z piatich receptov, ktoré rodina bežne varí doma. Rodič teda na diaľku ovláda svoje dieťa, ktoré pripravuje ich rodinný recept.

Zdroj: Tv JOJ

Porotca Martin Korbelič si podáva súťažiaceho.

Aká je výhra v súťaži

Kulinárske výkony dvojíc vždy hodnotí porota, pričom víťaz získava peňažnú výhru 500 € a účasť v ďalšej epizóde šou.

Kde sa môžete prihlásiť

Ste aj vy presvedčení o tom, že vaša mama varí najlepšie na svete? Tak neváhajte, príďte sa nám ukázať a zabojujte o finančnú výhru vo výške 500 € za jeden recept. Kto chce prísť variť a vyskúšať si, či ich rodinné recepty sú rýchlejšie, chutnejšie a či sa im podaria v stanovenom limite dobre uvariť, môže sa prihlásiť cez našu webovú stránku https://varenie.joj.sk a vyplniť formulár, čo je podmienka pozvania do relácie. Dôležité je poslať 10 rodinných receptov, z ktorých vyberie producent jedlo, s ktorým bude dvojica v televíznej šou súťažiť.

Ako to prebieha v štúdiu počas varenia

Najväčším problémom je pre všetkých úvodná minúta. Za taký krátky čas musia zohnať v našej televíznej špajze všetky potrebné ingrediencie. Nie pre všetkých to bolo jednoduché, keďže každá surovina bola uložená niekde inde. Mnohým dvojiciam tak často chýbali aj základné suroviny, bez ktorých sa recept len ťažko zaobíde.

Nasledujúce kuchárske minúty tak boli u niektorých dvojíc skôr o improvizovaní, ako o varení.

Z chaotického varenia vám tak miestami mohli ujsť informácie o všetkých potrebných ingredienciách či o postupe prípravy. Preto si na stránke https://varenie.joj.sk môžete pozrieť všetky recepty, ktoré súťažiaci v daný deň varili.

Vyberáme pre vás dva super recepty!

Jožko a Marta Hetešovci boli medzi prvými, ktorí postupili 3-krát, ale vyhrali len 2-krát, spolu 1 000 €. A vy si pochutnajte na ich recepte.

Zdroj: Tv JOJ

Hetešovci boli prví lídri - śúťažili až v troch

Slepý guláš

Suroviny:

● 1/2 kg zemiakov

● 1 domáca klobáska s dobrou paprikou výraznej chuti a farby

● 2 stredne veľké cibule

● soľ

● olej

● chlieb

● 2 – 3 dl vody

● petržlenová vňať

Postup:

Na rozpálenom oleji sa doružova opraží cibuľka, potom sa pridá na kúsky nakrájaná klobáska a nakoniec na kocky nakrájané zemiaky. Všetko sa dusí 20 – 25 min. Servíruje sa s chlebom a dozdobí petržlenovou vňaťou.

Dva tajfúny z juhu stredného Slovenska porazili dovtedy neohrozené dvojnásobné víťazky Mikušové. Dcéra Andrea a mama Andrea Havranové si vo zvone odkryli tajnú ingredienciu krevety a veľmi sa potešili. Mali prečo, lebo vyhrali. Aj vy si môžete pochutnať na ich víťaznej dobrote!

Krevety s cukinovými hranolčekmi

Suroviny:

● 800 g lúpaných kokteilových krevetiek

● 4 väčšie cukety

● 250 g kukuričného alebo zemiakového škrobu

● 250 g strúhaného parmezánu, môže byť aj vcelku (nastrúha sa pred varením)

● 1 citrón s hrubšou kôrou

● 1 ľadový šalát

● 200 g „vogelu“, tzv. vtáčieho šalátu

● 200 g rukoly

● 1 omáčka Sweet Chilly

● cesnak, olivový olej, ocot, soľ, čierne korenie a čerstvá petržlenová vňať

Postup:

Nakrájame cukety na tenšie hranolčeky, vložíme do menšej igelitovej tašky so škrobom a soľou, tašku uzavrieme a dobre potrasieme. Obalené hranolčeky poukladáme na vymastený plech a posypeme parmezánom, dáme piecť do rúry. Nakrájame citrón aj so šupkou na malé kúsočky a zmiešame s chilli omáčkou v malej miske. Na panvici v troche oleja podusíme krátko krevety s cesnakom, korením a so soľou. Do veľkej misy nakrájame ľadový šalát a nakrátko necháme ponorený v studenej slanej vode, vodu zlejeme a pridáme ocot, olivový olej, k tomu pridáme rukolu a vtáčí šalát, jemne všetko zamiešame šalátovými lyžicami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS