Primátorské pirohy
8. 11. 2005, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:34)

Zdroj: Archív
Reklama
Čas prípravy: 1 hodina
Potrebujeme: 250 g varených zemiakov, 500 g hladkej múky, voda, olej, kyslá smotana, kôpor
Plnka: 1 vajce, 250 g tvarohu, soľ
Ako na to:
1. Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, potom ich roztlačíme a zmiešame s múkou a vodou. Vypracujeme vláčne cesto.
2. Cesto vyvaľkáme na tenký, asi 2 až 3--milimetrový plát. Pokrájame na štvorce.
3. Plnka: Tvaroh vymiešame so soľou a s vajcom. Plnku kladieme na štvorce, preložíme do trojuholníka a okraje spojíme.
4. V horúcom oleji vyprážame z oboch strán do zlatista. Podávame s kyslou smotanou ochutenou posekaným kôprom.