Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Primátorské pirohy

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 1 hodina

Potrebujeme: 250 g varených zemiakov, 500 g hladkej múky, voda, olej, kyslá smotana, kôpor

Plnka: 1 vajce, 250 g tvarohu, soľ

Ako na to:

1. Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, potom ich roztlačíme a zmiešame s múkou a vodou. Vypracujeme vláčne cesto.

2. Cesto vyvaľkáme na tenký, asi 2 až 3--milimetrový plát. Pokrájame na štvorce.

3. Plnka: Tvaroh vymiešame so soľou a s vajcom. Plnku kladieme na štvorce, preložíme do trojuholníka a okraje spojíme.

4. V horúcom oleji vyprážame z oboch strán do zlatista. Podávame s kyslou smotanou ochutenou posekaným kôprom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS