Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pripravte si jednoduchú a rýchlu dobrotu: Hroznová bublanina úžasne vonia a ešte lepšie chutí

Dobrú chuť!

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Ešte stále sa môžete tešiť 
z úrody čerstvého sladkého hrozna. Pripravte si z neho túto jednoduchú a rýchlu dobrotu s neuveriteľne lákavou vôňou.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Postup: Upečte si s nami úžasné jesenné slivkové kocky s vínom a bielou čokoládou!

    HROZNOVÁ BUBLANINA

    Na 16 kúskov potrebujeme:

    ● 300 ml mlieka ● 120 g práškového cukru ● 5 vajec ● 50 g masla ● 100 g polohrubej múky ● 100 g pšeničnej jemnej krupice ● 1 balíček prášku do pečiva ● strúhaná kôra z 1 citróna ● čerstvé hrozno ● 150 g sušených hrozienok ● 5 PL um

    Posýpka: 100 g hladkej múky ● 70 g masla ● 1 ČL škorice

    Postup

    1 Všetky suroviny dôkladne pripravíme a odvážime. Rúru predhrejeme na 175 °C.

    2 Hrozienka namočíme do umu a necháme asi 15 minút odležať.

    3 Vajíčka vyšľaháme s cukrom dopenista.

    4 Sypké suroviny zmiešame a pridáme vaječnú zmes, maslo, mlieko a hrozienka.

    5 Z múky, masla a zo škorice vypracujeme mrveničku.

    6 Vymiešané cesto vylejeme do vymasteného plechu, navrch nahusto poukladáme čerstvé hrozno, posypeme posýpkou a dáme piecť približne na 30 minút.

    Čas prípravy: 25 minút
    Čas pečenia: 30 minút

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.