Pripravte si jednoduchú a rýchlu dobrotu: Hroznová bublanina úžasne vonia a ešte lepšie chutí
29. 10. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:11)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Ešte stále sa môžete tešiť z úrody čerstvého sladkého hrozna. Pripravte si z neho túto jednoduchú a rýchlu dobrotu s neuveriteľne lákavou vôňou.

HROZNOVÁ BUBLANINA
Na 16 kúskov potrebujeme:
● 300 ml mlieka ● 120 g práškového cukru ● 5 vajec ● 50 g masla ● 100 g polohrubej múky ● 100 g pšeničnej jemnej krupice ● 1 balíček prášku do pečiva ● strúhaná kôra z 1 citróna ● čerstvé hrozno ● 150 g sušených hrozienok ● 5 PL um
Posýpka: 100 g hladkej múky ● 70 g masla ● 1 ČL škorice
Postup
1 Všetky suroviny dôkladne pripravíme a odvážime. Rúru predhrejeme na 175 °C.
Zdroj: Dušan Křístek
Krok 1
2 Hrozienka namočíme do umu a necháme asi 15 minút odležať.
Zdroj: Dušan Křístek
Krok 2
3 Vajíčka vyšľaháme s cukrom dopenista.
Zdroj: Dušan Křístek
Krok 3
4 Sypké suroviny zmiešame a pridáme vaječnú zmes, maslo, mlieko a hrozienka.
Zdroj: Dušan Křístek
Krok 4
5 Z múky, masla a zo škorice vypracujeme mrveničku.
Zdroj: Dušan Křístek
Krok 5
6 Vymiešané cesto vylejeme do vymasteného plechu, navrch nahusto poukladáme čerstvé hrozno, posypeme posýpkou a dáme piecť približne na 30 minút.
Zdroj: Dušan Křístek
Krok 6
Čas prípravy: 25 minút
Čas pečenia: 30 minút
Zdroj: Dušan Křístek
Dobrú chuť!