Na 16 kúskov potrebujeme:

●300 ml mlieka ● 120 g práškového cukru ● 5 vajec ● 50 g masla ● 100 g polohrubej múky ● 100 g pšeničnej jemnej krupice ● 1 balíček prášku do pečiva ● strúhaná kôra z 1 citróna ● čerstvé hrozno ● 150 g sušených hrozienok ● 5 PL um

Posýpka: 100 g hladkej múky ● 70 g masla ● 1 ČL škorice

Postup

1 Všetky suroviny dôkladne pripravíme a odvážime. Rúru predhrejeme na 175 °C.

Krok 1
Krok 1
Zdroj: Dušan Křístek

2 Hrozienka namočíme do umu a necháme asi 15 minút odležať.

Krok 2
Krok 2
Zdroj: Dušan Křístek

3 Vajíčka vyšľaháme s cukrom dopenista.

Krok 3
Krok 3
Zdroj: Dušan Křístek

4 Sypké suroviny zmiešame a pridáme vaječnú zmes, maslo, mlieko a hrozienka.

Krok 4
Krok 4
Zdroj: Dušan Křístek

5 Z múky, masla a zo škorice vypracujeme mrveničku.

Krok 5
Krok 5
Zdroj: Dušan Křístek

6 Vymiešané cesto vylejeme do vymasteného plechu, navrch nahusto poukladáme čerstvé hrozno, posypeme posýpkou a dáme piecť približne na 30 minút.

Krok 6
Krok 6
Zdroj: Dušan Křístek

Čas prípravy: 25 minút
Čas pečenia: 30 minút

Dobrú chuť!
Dobrú chuť!
Zdroj: Dušan Křístek