Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pšenové placky so slivkovou omáčkou

Pšenové placky so slivkovou omáčkou

Zdroj: © StockFood

Reklama

60 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 500 mililiter voda, 1 polievková lyžica extra panenský olivový olej, 165 gram pšeno, 80 gram sterilizovaná kukurica, 1 kus malá cibuľa, 2 kus vajce, 50 gram strúhanka, 2 polievková lyžica kukuričný škrob, 400 mililiter červené víno, 60 gram práškový cukor, 2 kus celá škorica, 450 gram slivky, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, tymian

1. Do hrnca s vriacou vodou pridáme 1 PL extra panenského olivového oleja, pšeno a soľ. Privedieme do varu, zakryjeme a na nízkej teplote varíme 30 až 40 minút, kým pšeno neabsorbuje všetku vodu.

2. Premiešame, rozotrieme na plech na pečenie a necháme 30 – 40 minút chladnúť.

3. Zmiešame ho s kukuricou, najemno pokrájanou cibuľou, vyšľahanými vajcami, so strúhankou, s kukuričným škrobom, so soľou a s korením. Zakryjeme a dáme chladiť.

4. V panvici zamiešame víno, cukor a škoricu. Privedieme do varu, stíšime oheň a pridáme nakrájané slivky. Varíme, kým slivky nezmäknú, asi 7 – 10 minút. Potom vyberieme škoricu aj slivky.

5. Omáčku redukujeme, kým nezhustne. Potom do nej vrátime slivky a odstavíme ju.

6. Na horúcom oleji vyprážame z oboch strán dozlatista placky hrubé asi 2 cm a s priemerom 7 cm. Hotové zakryjeme alobalom, aby nevychladli.

7. Na tanieri urobíme z niekoľkých placiek vežu a tú prelejeme zohriatym slivkovým sirupom. Ozdobíme vetvičkou a lístkami tymiánu.

Vyberáme pre vás niečo PLUS