Reklama

Pudingová torta

Pudingová torta

Zdroj: Život

Reklama

Čas prípravy: 50 minút, čas pečenia: 20 minút, 12 kusov

Potrebujeme: 250 g polohrubej múky, 120 g masla, 60 g práškového cukru, 1 vajce, tuk na vymastenie formy

Plnka:

500 ml mlieka. 2 lyžice kryštálového cukru. 40 g vanilkového pudingu. 1 žĺtok. lekvár podľa chuti

Postup:

1. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, vajcom a múkou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na 30 minút na chladné miesto.

2. Tortovú formu vymastíme tukom. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1/2 cm a vyložíme ním dno aj boky formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 20 minút. Po upečení necháme cesto vo forme vychladnúť. Dno potrieme ľubovoľným lekvárom podľa chuti. Naplníme pudingovou plnkou a ozdobíme ovocím.

3. Plnka: Mlieko zmiešame s kryštálovým cukrom a pudingovým práškom s vanilkovou príchuťou. Za stáleho miešania uvaríme puding. Do hotového pudingu pridáme žĺtok, premiešame a necháme mierne vychladnúť.

Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4