Pudingová torta
3. 4. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:51)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 50 minút, čas pečenia: 20 minút, 12 kusov
Potrebujeme: 250 g polohrubej múky, 120 g masla, 60 g práškového cukru, 1 vajce, tuk na vymastenie formy
Plnka:
500 ml mlieka. 2 lyžice kryštálového cukru. 40 g vanilkového pudingu. 1 žĺtok. lekvár podľa chuti
Postup:
1. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, vajcom a múkou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na 30 minút na chladné miesto.
2. Tortovú formu vymastíme tukom. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1/2 cm a vyložíme ním dno aj boky formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 20 minút. Po upečení necháme cesto vo forme vychladnúť. Dno potrieme ľubovoľným lekvárom podľa chuti. Naplníme pudingovou plnkou a ozdobíme ovocím.
3. Plnka: Mlieko zmiešame s kryštálovým cukrom a pudingovým práškom s vanilkovou príchuťou. Za stáleho miešania uvaríme puding. Do hotového pudingu pridáme žĺtok, premiešame a necháme mierne vychladnúť.
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4