Pudingový koláč
6. 1. 2007, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:34)

Zdroj: Archív
Čas prípravy: 55 minút, pre celú rodinu
Potrebujeme:
Cesto: 5 celých vajec, 250 g práškového cukru, 100 ml oleja, 100 ml vlažnej vody, 250 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 lyžičky kakaa, 2 lyžičky oleja
Plnka: 750 ml mlieka, 3 Zlaté klasy, 4 lyžice cukru
Poleva: 2 kyslé smotany, 4 lyžice cukru, ovocie na ozdobenie (podľa chuti)
Postup:
1. Celé vajcia vymiešame s cukrom do penista (najlepšie vyšľahať mixérom asi 10 minút), pridáme vodu, olej, múku a prášok do pečiva. Vypracujeme cesto.
25 minút
2. 2/3 cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do zvyšného cesta pridáme kakao rozmiešané v dvoch lyžiciach oleja. Dobre premiešame a cikcakovito vylejeme na biele cesto. Zo Zlatých klasov a z mlieka uvaríme puding a vlažný ho pomocou lyžice porciujeme na cesto. Koláč upečieme.
20 minút
3. Na teplý koláč rozotrieme vymiešané smotany s cukrom. Vychladnutý koláč posypeme instantným kakaom alebo škoricou, prípadne ozdobíme malinami.
10 minút