Reklama

Radi by ste schudli, ale zdravé jedlo vám akosi nechutí? Pri tomto šaláte zmeníte názor!

Kuskus s cviklou a tofu

Zdroj: Laura Witteková /Jany Landl

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Pri zdravých receptoch býva kameňom úrazu časový nedostatok na veľké vyváranie. A tak často siahame po kalorických náhradách, ktoré nám čas ušetria. Nie pri tomto recepte - je hotový raz-dva!

Kuskus s červenou repou a údeným tofu

1 porcia 

60 g kuskusu ● 150 g varenej červenej repy ● 100 g údeného tofu ● 50 g póru● 30 g baby špenátu ● soľ ● mleté čierne korenie ● 1 PL olivového oleja ● 1 PL citrónovej šťavy ● rímska rasca ● sušený cesnak ● petržlenová vňať ● orechy na posypanie

Kuskus uvaríme podľa návodu. Pridáme varenú červenú repu, ktorú sme nastrúhali najemno. Údené tofu nakrájame na kocky, pór na tenké pásiky a spoločne osolíme a osmažíme na troche oleja. Po chvíli pridáme aj baby špenát a necháme ho len jemne podusiť. Podusenú zmes primiešame k cviklovému kuskusu, dochutíme korením, citrónovou šťavou a podľa potreby aj soľou. Môžeme pridať rímsku rascu a sušený cesnak, prípadne trochu čerstvej petržlenovej vňate. Posypeme nasekanými orechmi.

Čas prípravy: 20 minút

Isto vyskúšajte aj tento recept:

 

Autor článku

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.