Paradajky zo supermarketu sú tvrdé a bez chuti? Možno aj vy robíte túto chybu, vylepší ich jednoduchý trik
21. 3. 2018, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:28)

Zdroj: Shutterstock
V zime či v lete, rajčiny si môžeme dopriať celý rok. No zatiaľ čo tie letné sú nádherne červené a sladké, tie zimné zo supermarketu sú mdlé. Čo s tým?
Doma to ešte často zaklincujeme tým, že ich dáme do chladničky. Túto chybu už nerobte. V chladničke totiž prichádzajú rajčiny o chuť.

Zdroj: Shutterstock
Urobte si raz za čas revíziu v chladničke.
Pobyt v chladničke škodí aj sladkým letným rajčinám. Ak ich už v chladničke máte, aspoň pred podávaním ich nechajte zohriať na izbovú teplotu. Vôňa aj chuť sa krásne rozvinú. Studené rajčiny nechutia ani zďaleka tak dobre.
Zdroj: Shutterstock
Ilustračná snímka
Ak ste si kúpili rajčiny v supermarkete a ich farba a chuť sa vám nepozdávajú, nedávajte ich do chladničky. To mdlú chuť ešte zhorší. Ak ešte majú stonky, dajte ich na okno, ideálne tak, aby na ne svietilo slnko.
Zdroj: Shutterstock
Paradajky
Rajčiny sa zámerne zbierajú nedozreté, aby vydržali cestovať hodiny v kamiónoch. Doma si ich však ľahko necháme dozrieť a budú červené a sladké, takmer ako v lete.