Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Paradajky zo supermarketu sú tvrdé a bez chuti? Možno aj vy robíte túto chybu, vylepší ich jednoduchý trik

Dajte prednosť zelenine pred tabletkami.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

V zime či v lete, rajčiny si môžeme dopriať celý rok. No zatiaľ čo tie letné sú nádherne červené a sladké, tie zimné zo supermarketu sú mdlé. Čo s tým?

Doma to ešte často zaklincujeme tým, že ich dáme do chladničky. Túto chybu už nerobte. V chladničke totiž prichádzajú rajčiny o chuť.

Urobte si raz za čas revíziu v chladničke.

Zdroj: Shutterstock

Urobte si raz za čas revíziu v chladničke.

Pobyt v chladničke škodí aj sladkým letným rajčinám. Ak ich už v chladničke máte, aspoň pred podávaním ich nechajte zohriať na izbovú teplotu. Vôňa aj chuť sa krásne rozvinú. Studené rajčiny nechutia ani zďaleka tak dobre.

Zdroj: Shutterstock

Ilustračná snímka

Ak ste si kúpili rajčiny v supermarkete a ich farba a chuť sa vám nepozdávajú, nedávajte ich do chladničky. To mdlú chuť ešte zhorší. Ak ešte majú stonky, dajte ich na okno, ideálne tak, aby na ne svietilo slnko.

Rajčiny sa zámerne zbierajú nedozreté, aby vydržali cestovať hodiny v kamiónoch. Doma si ich však ľahko necháme dozrieť a budú červené a sladké, takmer ako v lete.

Vyberáme pre vás niečo PLUS