Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Rakúske čokoládové kolieska

Rakúske čokoládové kolieska

Zdroj: © StockFood

Reklama

150 minút, 60 porcií

Potrebujeme: 50 gram čokoláda na varenie, 150 gram maslo, 50 gram hnedý cukor, 0.25 čajová lyžička soľ, 150 gram hladká múka, 50 gram mleté mandle, 150 gram ríbezľový alebo malinový lekvár, 300 gram čokoláda na varenie, 100 gram lúpané mandle, 80 gram mliečna čokoláda

1.

Na cesto rozpustíme 50 g čokolády a necháme schladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a so soľou, pridáme múku, mandle a schladenú čokoládu, zmiešame a vypracujeme na hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

2.

Rúru vyhrejeme na 180 °C, dva plechy vystelieme papierom na pečenie.

3.

Vychladnuté cesto rozvaľkáme na plát s hrúbkou 3 mm a formičkou s vlnkovaným okrajom vykrajujeme kolieska s priemerom 4 až 5 cm. Poukladáme ich na plechy a každý plech pečieme asi 7 až 10 minút vo vyhriatej rúre.

4.

Lekvár zohrejeme, potrieme ním polovicu upečených koliesok a spojíme so zvyšnými kolieskami. Vrchnú časť namočíme do rozpustenej čokolády na varenie a na mriežke necháme odkvapkať.

5.

Na každé koliesko dáme celú mandľu. Mliečnu čokoládu tiež rozpustíme, dáme do mikroténového vrecka a odstrihneme len malý rožtek. Tenkým prúdom polevy ešte ozdobíme jednotlivé kolieska.

Vyberáme pre vás niečo PLUS