Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Rebarborová torta

Rebarborová torta

Zdroj: © StockFood

Reklama

15 minút, 8 porcií

Potrebujeme: 250 gram hladká múka, 200 gram mleté mandle, 150 gram práškový cukor, 300 gram maslo, 0.25 čajová lyžička soľ, 400 gram rebarbora, 2 polievková lyžica vanilkový cukor, 1 čajová lyžička citrónová kôra, 1 polievková lyžica kukuričný škrob

1.

Do kuchynského robota dáme múku, mandle, cukor, maslo a soľ. Vymiešame, až kým cesto nemá konzistenciu posýpky.

2.

Rúru predhrejeme na 180 °C a koláčovú formu (priemer 24 cm) vymastíme a vysypeme múkou.

3.

Umytú rebarboru nakrájame na kúsky a premiešame v miske s vanilkovým cukrom, so škrobom a s citrónovou kôrou. Asi 2/3 posýpky dáme na dno formy, naukladáme rebarboru a posypeme zvyškom posýpky. Pečieme asi 45 minút dozlatista.

4.

Vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a nakrájame.

5.

Náš tip: Do vrchnej posýpky pridajte nasekanú horkú čokoládu, ktorá sa ku kyslejšej rebarbore skvele hodí.

Vyberáme pre vás niečo PLUS