Rebarborová torta
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
15 minút, 8 porcií
Potrebujeme: 250 gram hladká múka, 200 gram mleté mandle, 150 gram práškový cukor, 300 gram maslo, 0.25 čajová lyžička soľ, 400 gram rebarbora, 2 polievková lyžica vanilkový cukor, 1 čajová lyžička citrónová kôra, 1 polievková lyžica kukuričný škrob
1.
Do kuchynského robota dáme múku, mandle, cukor, maslo a soľ. Vymiešame, až kým cesto nemá konzistenciu posýpky.
2.
Rúru predhrejeme na 180 °C a koláčovú formu (priemer 24 cm) vymastíme a vysypeme múkou.
3.
Umytú rebarboru nakrájame na kúsky a premiešame v miske s vanilkovým cukrom, so škrobom a s citrónovou kôrou. Asi 2/3 posýpky dáme na dno formy, naukladáme rebarboru a posypeme zvyškom posýpky. Pečieme asi 45 minút dozlatista.
4.
Vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a nakrájame.
5.
Náš tip: Do vrchnej posýpky pridajte nasekanú horkú čokoládu, ktorá sa ku kyslejšej rebarbore skvele hodí.