15 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 400 gram mrazená rebarbora, 280 gram hladká múka, 60 gram maslo, 60 gram kryštálový cukor, 125 mililiter plnotučné mlieko, 1 téglik vanilkový jogurt, 2 kus vajce, 1 polievková lyžica sušené droždie, soľ, mäta
1. 4 menšie okrúhle plechy vymastíme a vystelieme papierom na pečenie.
2. V malej miske zmiešame 4 PL teplej vody, 1 ČL cukru a droždie. Necháme kysnúť 10 minút.
3. Do veľkej misy dáme múku, soľ, zvyšný cukor a premiešame. Do stredu urobíme jamku a do nej nalejeme kvások, vajcia, zmäknuté maslo a mlieko. Vymiesime hladké cesto, ktoré zakryjeme a necháme na teplom mieste 45 minút kysnúť.
4. Vyklopíme na pomúčenú dosku a dobre premiesime. Rozdelíme na 4 časti a každú vyvaľkáme do tvaru kruhu.
5. Cestá dáme na plechy a pokryjeme nakrájanou rebarborou. Necháme kysnúť asi 30 minút.
6. Tesne pred koncom kysnutia predhrejeme rúru na 190 °C. Pečieme 20 až 25 minút dozlatista.
7. Necháme vychladnúť, poprášime cukrom a ozdobíme jogurtom a mätou.