Rebarborový kompót s jahodovým sirupom
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:48)

Zdroj: © StockFood
Reklama
35 minút, 1 porcia
Potrebujeme: 600 gram rebarbora, 125 gram kryštálový cukor, 4 polievková lyžica jahodový sirup, 1 kus vanilkový struk
1.
Umytú rebarboru očistíme a ak má hrubú kožu, tak ju olúpeme. Pokrájame na 2 cm kúsky, ktoré zmiešame s cukrom a so sirupom. Primiešame aj vanilkovú dreň, ktorú sme vyškrabali zo struku. Necháme odležať asi 30 minút.
2.
Tekutinu, ktorá vznikne macerovaním, precedíme a spolu s vanilkovým strukom varíme asi 2 minúty. Potom pridáme rebarboru a dusíme asi 5 minút. Nemala by sa rozpadať. Necháme vychladnúť a podávame.