Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Túto dobrotu ocenia veľkí aj malí: Vyskúšajte rýchly recept na chutný čučoriedkový koláč

Čučoriedkový koláč

Zdroj: Dušan Křístek, Shutterstock

Reklama

Ak si lámete hlavu nad tým, čo upečiete svojim blízkym, už nemusíte. Prekvapte ich čučoriedkovým koláčom!

Takto sa to podarí:

Šesť vajec rozdelíme na žĺtky a bielky, žĺtky vyšľaháme dopenista s 200 g práškového cukru a 10 PL vody.

Do peny postupne zašľaháme 10 PL oleja, 240 g polohrubej múky a 1 balíček prášku do pečiva.

Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 30 minút.

Po upečení vyberieme, necháme mierne vychladnúť a na ešte teplý koláč vylejeme čučoriedkový kompót aj so šťavou.

V hrnci uvaríme z 500 ml mlieka, zo 100 g kryštálového cukru, z 1 balíčka vanilínového cukru a z 2 balíčkov Zlatého klasu hustý krém.

Po vychladnutí do krému zapracujeme 250 g zmäknutého masla a 50 ml rumu.

Vanilkový krém rovnomerne nanesieme na vychladnutý koláč.

Na krém natrieme v jednej vrstve dotuha vyšľahaný téglik šľahačky.

Nakoniec vrch posypeme strúhanou čokoládou. Pred podávaním dáme stuhnúť do chladničky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS