Túto dobrotu ocenia veľkí aj malí: Vyskúšajte rýchly recept na chutný čučoriedkový koláč
12. 10. 2014, 17:00

Zdroj: Dušan Křístek, Shutterstock
Ak si lámete hlavu nad tým, čo upečiete svojim blízkym, už nemusíte. Prekvapte ich čučoriedkovým koláčom!
Takto sa to podarí:
Šesť vajec rozdelíme na žĺtky a bielky, žĺtky vyšľaháme dopenista s 200 g práškového cukru a 10 PL vody.
Do peny postupne zašľaháme 10 PL oleja, 240 g polohrubej múky a 1 balíček prášku do pečiva.
Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 30 minút.
Po upečení vyberieme, necháme mierne vychladnúť a na ešte teplý koláč vylejeme čučoriedkový kompót aj so šťavou.
V hrnci uvaríme z 500 ml mlieka, zo 100 g kryštálového cukru, z 1 balíčka vanilínového cukru a z 2 balíčkov Zlatého klasu hustý krém.
Po vychladnutí do krému zapracujeme 250 g zmäknutého masla a 50 ml rumu.
Vanilkový krém rovnomerne nanesieme na vychladnutý koláč.
Na krém natrieme v jednej vrstve dotuha vyšľahaný téglik šľahačky.
Nakoniec vrch posypeme strúhanou čokoládou. Pred podávaním dáme stuhnúť do chladničky.