Rýchly recept na zapekané zemiaky: Pripravte ich trochu inak, na tú božskú chuť budete ešte dlho spomínať
14. 7. 2017, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:43)

Zdroj: Shutterstock
Takéto zapekané zemiaky ste ešte nejedli. Ich príprava je jednoduchá a výsledok? Jedlo, ktorého sa nebudete vedieť dojesť!
Neuveriteľné, ako sa zmenou jednej prísady alebo pridaním jednej ingrediencie navyše dá oživiť klasické jedlo, na ktoré ste boli roky zvyknutí. Zapekané zemiaky sa dajú pripraviť na desiatky rôznych spôsobov a my máme pre vás jeden skvelý tip. Ochutnajte a uvidíte, aká je to mňamka!
Zdroj: Shutterstock
Vyskúšajte recept na MŇAM zapekané zemiaky.
Potrebujeme:
- 1,5 kg zemiakov
- 1 a 1/2 šálky strúhaného syra
- 1/2 šálky cibule nakrájanej nadrobno
- 1 šálka šunky/slaniny (podľa chuti) nakrájanej na malé kocky
- 2 ČL soli
- 1/2 ČL čierneho korenia
- bylinky nakrájané nadrobno
- 1 šálka smotany alebo jogurtu
Ako na to?
1. Rúru predhrejte na 190 stupňov.
2. Zapekaciu misu vymastite maslom.
3. Zemiaky ošúpte a nakrájajte ich na tenké plátky.
4. Na misu vysypte spodnú vrstvu zemiakov, osoľte a okoreňte.
5. Potom pridajte vrstvu slaniny/šunky, syra, cibule, byliniek. Nasleduje ďalšia vrstva zemiakov.
6. Vrstvite dovtedy, kým sa vám neminú prísady. Na vrch dajte cibuľu a posypte syrom. Potom polejte smotanou.
7. Misu zakryte alobalom a pečte 30 minút.
8. Odstráňte alobal a pečte ďalších 30 minút.
9. Pred podávaním nechajte vychladnúť 15 minút.
Zdroj: Shutterstock
Vyskúšajte recept na MŇAM zapekané zemiaky.
Zdroj: Shutterstock
Vyskúšajte recept na MŇAM zapekané zemiaky.